ESO Akademi Sanayicilerden Tam Not Aldi

Türkiye’nin en modern ve genis kapsamli mesleki egitim merkezlerinden birini açmak için gün sayan Eskisehir Sanayi Odasi (ESO), meslek komitelerine merkezi tanitti. Sanayiciler merkeze tam not verdi.

ESO Akademi Sanayicilerden Tam Not Aldi
ESO Mesleki Egitim Merkezi "ESO Akademi" içerisinde 2 gün boyunca gerçeklestirilen ‘Genisletilmis Meslek Komiteleri’ toplantilarinda 16 grupta yer alan sanayiciler hem merkezi tanima firsati buldu hem de sorun ve önerileri istisare etti. Merkezde incelemelerde bulunan sanayiciler, merkeze tam not verdi.

’Genisletilmis Meslek Komitesi’ toplantilarinin açilisinda konusan ESO Yönetim Kurulu Baskani Celalettin Kesikbas, “Her yil yaptigimiz büyük katilimli bu toplantilarimizi bu sefer bizi heyecanlandiran, sehrimize ciddi bir deger katacak olan Mesleki Egitim Merkezi’nde yapmaktan ve sizlere tanitmaktan dolayi heyecanliyiz. Emegi geçen ESO’nun profesyonel ekibine, BEBKA’ya çok tesekkür ederim. Burada sorunlarimizi, ihtiyaçlarimiz ve çözüm önerilerini degerlendirecegiz. Diger taraftan merkezden beklentilerinizi ve bizden istediklerinizi istisare edecegiz” dedi.



“Ara degil aranan elemanlar yetisecek”

ESO Akademi’nin Eskisehir’e mesleki egitimde yeni bir soluk ve istihdam saglayacak proje oldugunu hatirlatan Kesikbas, “Sehrimizin nitelikli eleman ihtiyacina çözüm sunacak 22-35 yas arasi, askerligini yapmis, yetiskin, ise ihtiyaci olan ama bir meslek edinememis ya da kendini baska bir meslekte gelistirmek isteyen gençlerimize nitelik kazandiracagiz. Ara eleman degil aranan insanlarin yetisecegi bu merkezi hep birlikte olusturuyoruz” diye konustu.

Mesleki Egitim Merkezi’nin Eskisehir sanayisinin yüzde 60’ina dogrudan hizmet saglayabilecek bir yapida olusturuldugunu anlatan Kesikbas, “Turgut Reis Meslek Lisesi’nde içerisinde bagimsiz bir bölüm olarak egitim faaliyetlerini sürdürecek olan merkez; metal isleme, plastik kalip ve isleme, kaynakli imalat, otomasyon, simülasyon, robot ve endüstriyel tasarim anlarinda egitimler verecek. Zaman içerisinde üreticilerimizden gelen önerilerle yeni bölümler de eklememiz mümkün olabilecek” dedi.



“Birlik olalim sorunlarimizi birlikte çözelim”

ESO üyelerine yönelik düzenlenen beklenti anketlerinin sonuçlarindan bahseden ESO Baskani Kesikbas, “Bunlari ilgili kurum ve bakanliklara ilettik. Her türlü fikir, öneri, sorun ve isteklerde birlik olmamiz, en azindan içinde bulundugumuz meslek grubu üyeleri ile birlik olusturmamiz gerekiyor. Çünkü sesimizi ne kadar çok duyurursak o kadar hizli çözüm yollari bulunabiliyor. ESO öncülügünde sanayimizin ihtiyaç duydugu konulari ilgili yerlere iletiyoruz. Istiyoruz ki üyelerimiz de ESO’nun bu çalismalarinda yer alarak sorunlarini bize iletsin ve çözümünü hep birlikte arayalim. Bu nedenle düzenledigimiz Meslek Komiteleri Toplantilarini oldukça önemsiyoruz” diye konustu.

Sanayicilerin sorun ve önerilerinin de detaylariyla konusuldugu toplantida hammaddeye ulasma, temin sürelerinin uzunlugu, navlun fiyatlarinin yükselmesi ve konteyner bulamama gibi genel sorunlar ele alinarak, ESO üyelerinin bu konulardaki görüsleri degerlendirildi.
Kaynak: İHA