Edirne Maratonuna Damga Vurdular

Edirne’de düzenlenen yari maratonuna engelli Semra Türel ve 73 yasindaki Hayrettin Sönmez damga vurdu.

Edirne Maratonuna Damga Vurdular
Edirne’de 6. kez düzenlenen uluslararasi sinirsiz dostluk yari maratonuna engelli olarak katilan Semra Türel ve 73 yasindaki Hayrettin Sönmez yarisin ilgi odagi oldu. Geçirdigi menenjit rahatsizligi nedeniyle engeli bulunan Semra Türel, yakin arkadasi ve annesiyle beraber uluslararasi dostluk yari maratonuna katildi.

Annesi Asuman türel, "Bu tür aktiviteleri kendisi çok seviyor ama maratona ilk katilisi. Semra menenjit geçirdi, spastik su anda ama okudu bilgisayar kullaniyor" dedi.

Semra’nin adina konusan yakin arkadasi Müziye Kabak, "Babaeski’den katiliyorum, çok güzel bir duygu bunu yasamak lazim. Semra ile hayalimdi kosmak. Ilk önce 42 km kostum hayalimdi, agaç diktik, 120 fidan diktik ve o hayalimdi. Üçüncü hayalimde Semra ile kosmakti ve ona bu maratonu yasatmakti. Ona armagan ediyorum bu kosuyu çok heyecanliyim. Semra ile biz kankayiz kimsede aramiza giremez ve Semra ile herhangi bir akrabalik bagimda yok. Hayallerimizi gerçeklestiriyoruz. Her kosucu bir tane engeli çocukla kosmali ,bir tane maraton düzenleyelim, tüm çocuklar bu aktivitelere katilsin diye düsünüyorum" diye konustu.



Hayrettin Sönmez: "Spor sagligin temel tasidir"

30 senedir spor yapan ve 4 yildir maratonlara katilan Hayrettin Sönmez ise 8 dalda spor yaptigini ifade etti.

Sönmez, “73 yasindayim 30 senedir spor yapiyorum, spor sagligin temel tasidir, spor en büyük dosttur. Her türlü dosttan her türlü arkadastan daha da dosttur. Spor tuttugun limandir stresi yok eden en sihirli ilaçtir. Maratona 4 yildir katiliyorum” dedi.

Kaynak: İHA