E-Twinning Projesiyle Mitolojik Kahramanlara Hayat Veriyorlar

Türkiye'den 4, Azerbaycan'dan bir okuldan 6 ögretmen ve 100'ün üzerinde ögrencinin yürüttügü proje kapsaminda Tepegöz, Sahmeran, Tulpar, Merküt, Kayrahan ve Köroglu gibi mitolojik kahramanlar, resim, siir, sarki, kukla ve maskelerle hayat buluyor Proje kurucusu Görsel Sanatlar Ögretmeni Rabia Çaliskan: 'Ögrenciler, uzaktan egitim sürecinde sanatsal faaliyetlerle edebi yönlerini kesfettiler. Birer heykeltiras, ressam, sair, yazar oldular. Yabanci dillerini gelistirdiler. Teknolojiyi egitim için kullanmayi ve kendilerini ifade etmeyi ögrendiler'

Mitolojik kahramanlar, Türkiye'den 4, Azerbaycan'dan bir okulun yer aldigi "Mitolojik Hikayelere Sanatla Yolculuk eTwinning" projesiyle can buluyor.

Ankara'dan Ögretmen Kubilay Ortaokulu ve Ahmet Bahadir Ilhan Ortaokulu, Adana'dan Kasim Sacide Ener Ortaokulu, Nevsehir'den Atatürk Ortaokulu ve Azerbaycan'dan Musviq Isayev Ortaokulu'ndan 6 ögretmen ve 100'ün üzerinde ögrencinin yürüttügü projede, Tepegöz, Sahmeran, Tulpar, Merküt, Kayrahan ve Köroglu gibi mitolojik kahramanlar, resim, siir, sarki, kukla ve maskelerle hayat buluyor.

Proje kurucusu Görsel Sanatlar Ögretmeni Rabia Çaliskan, proje araciligiyla ögrencilerin birçok kültürde yer alan mitolojik kahramanlari tanidiklarini belirtti.

Farkli kültürlere ait zenginlikleri ögrencilere aktarmayi amaçladiklarini ifade eden Çaliskan, "Bu hikayeler kültürden kültüre farklilik gösterse de bazilari birbirine çok benzemekte ya da ortak birtakim ögeler barindirmaktadir. Proje sayesinde farkli kültürlere ait mitolojik hikayeleri ve kahramanlarini tanimayi, ögrenmeyi, bununla birlikte eski kültürlerin hikayelerinin bilgeliginden faydalanmayi amaçladik. Farkli sanat dallarini ve teknolojik imkanlari kullanarak kültürler arasi bir köprü kurmak istedik." ifadelerini kullandi.

Kovid-19 sürecini verimli kullanmak amaciyla projeye basladiklarini bildiren Çaliskan, ögrencilerin mitolojik kahramanlarin resimlerini çizip, kuklalarini yaptigini, yine bu kahramanlari kullanarak yazdiklari siirleri besteledigini anlatti. Ögrencilerin mitolojik kahramanlarin maskelerini hazirladigini belirten Çaliskan "Birbirleriyle yaptiklari çalismalari paylastilar. Bu, yabanci dillerini gelistirmeleri için de büyük firsat oldu. Türkçe yazdiklari hikayelerini, siirlerini Ingilizceye çevirdiler. Ögrenciler, uzaktan egitim sürecinde sanatsal faaliyetlerle edebi yönlerini kesfettiler. Birer heykeltiras, ressam, sair, yazar oldular. Yabanci dillerini gelistirdiler. Teknolojiyi egitim için kullanmayi ve kendilerini ifade etmeyi ögrendiler." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA