Altinkum'da 20 Dekar Makilik Alan Yandi

Izmir’in Çesme ilçesi Altinkum Mahallesi’nde çikan yanginda 20 dekar makilik alan yandi. 3 helikopterin de müdahale ettigi yangin, büyümeden söndürüldü.

Altinkum'da 20 Dekar Makilik Alan Yandi
Dün aksamüstü Çesme’nin Altinkum Mahallesi’nde çikan yangin, rüzgarin da etkisiyle hizla yayilmaya basladi.

10 arazöz ve 5 tankerle yangina müdahale edilirken, 3 yangin söndürme helikopterinin de bölgeye gelmesiyle makilik yangini büyümeden söndürüldü.

Çesme Kaymakami Ünal Çakici, yangina iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Bugün aksam saatlerinde Altinkum Mahallemizde makilik alanda yangin rüzgarin da etkisiyle hizla yayildi. 3 helikopter, 10 arazöz ve 5 tankerle yaptigimiz müdahaleyle yangin söndürülebildi. 20 dekar makilik alan yandi. Su an sogutma çalismalari sürüyor. Yangin rüzgarin da etkisiyle yerlesim alanlarina da kayabilirdi. Orman, belediye ve jandarma ekiplerimizin hizli müdahalesiyle böyle bir durumu engelleyebildik. Bizler huzurla evlerimizde otururken halen sahada sogutma çalismasindaki görevli arkadaslarima tesekkürlerimi sunarim" dedi.



"Ilk agaçlandirma programinda acilen agaçlandirilir"

Yanginin ardindan bölgenin yapilasmaya açilmasindan tedirgin oldugunu ve agaçlandirilmasi gerektigini belirten bir vatandasa da yanit veren Kaymakam Çakici, "Orman yanginlari nedeniyle orman vasiflari degismez. Izleyen yil ilk agaçlandirma programinda bölge acilen agaçlandirilir. Geçen yil Ildir’daki makilik yangininda da zarar gören alanlarin bu yil yeniden agaçlandirildigini gelip görebilirsiniz. Duyarliliginiz için tesekkürler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA