Adana'da 413 Polis Adayi Mezun Oldu

Adana Kemal Serhadli Polis Meslek Yüksekokulunda egitimlerini tamamlayan 413 polis adayi için mezuniyet töreni düzenlendi.

Adana'da 413 Polis Adayi Mezun Oldu
Kemal Serhadli Polis Meslek Yüksekokulu, 26’nci dönem mezunlarini verdi. 2 yildir egitim gören 413 polis adayi için bugün okulda mezuniyet töreni yapildi. Korona virüs tedbirleri çerçevesinde düzenlenen törene Adana Valisi Süleyman Elban, Il Jandarma Komutani Albay Taskin Keles, kamu ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende, dönem birincisi polis memuru Mehmet Karakus, mezunlar adina bir konusma yapti.

Adana Valisi Süleyman Elban ise konusmasinda, mezun olup, diplomalarini alan polis adaylarina basari dileklerinde bulunarak, “200 yila yakin geçmise sahip polis teskilati, basta iç güvenlik hizmetleri olmak üzere çok agir ve kutsal bir görev ifa ediyor. Özellikle son dönemde ortaya çikan çok yeni suç tipleriyle ve problemlerle mücadele ederken, diger taraftan da terör örgütleriyle mücadelede alninin akiyla görev yapiyor. Yeni polis memurlarimiz da bu kutsal ocagin bir neferi olarak, bu kutsal görevlerinde basarilar diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan silah basina gelen polis adaylari, meslek yeminlerini edip kep atti.

Törenin ardindan polis adaylari, mutluluklarini birbirlerine sarilarak kutladi.
Kaynak: İHA