26. Dönem Polis Adaylari Yemin Etti

Erzurum’da 8 aylik egitimlerinin ardindan mezun olan 26. dönem Polis adaylari meslek yemini edip kep atti. Mezuniyet heyecani yasayan polis adaylari mutluluklarini arkadaslariyla paylasti.

26. Dönem Polis Adaylari Yemin Etti
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu 26. Dönem mezunlarini verdi. 8 aydir egitim gören polis adaylari için bugün okul bahçesinde pandemi kurallari içerisinde sosyal mesafeye uygun sekilde tören yapildi.

Törene Erzurum Valisi Okay Memis, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fevzi Polat, POMEM 1. Sinif Emniyet Müdürü Yüksel Toprak ve emniyet yetkilileri katildi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende, polis okulu dönem 1. si Osman Durmaz, mezunlar adina bir konusma yapti.

Daha sonra mezun polis adaylarina seslenen Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum’un her dönem ülke savunmasinda üzerine düsen görevi fazlasiyla yaptigini belirterek, "Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu Türkiye’nin en köklü polis okullarindan biridir. Erzurum Osmanli ve Cumhuriyet döneminde önemli bir garnizon kenti olmustur. Adeta bizim sinir kapimizdir. Ülke savunmasinda sehit vermis önemli bir kenttir. Böyle bir kentin okulundan mezun olmak da ayri bir gururdur. Bu vesileyle hepinizi bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

’Bölgede tek bir terörist birakmadik’

Konusmasinda genç polis adaylarina nasihatlerde bulunan Vali Memis, bölgedeki operasyonlara dikkat çekti. Kolluk kuvvetlerinin canla basla bu mücadeleyi sürdürdügüne dikkat çeken Vali Memis, söyle konustu:

"Degerli arkadaslar buradan mezun olduktan sonra diger illere atilacaksiniz. Iki göreviniz var; biri idari kolluk, ikincisi adli kolluk, bazi ülkelerde bu adli kolluk kismi ayrilir ama dünyanin birçok ülkesinde hem idari hem de adli kolluk görevini polisimiz ve jandarmamiz beraber yapar. Idari kolluk suç islemesini önlemek demek. Bazen durusunuz, oradaki varliginiz ile görünmek bile bir suçun önlenmesinde yardimci ve katki saglamis olacaktir. Alacaginiz tedbirlerle bulundugunuz bölgenin güvenligini saglamis ve bir yerde de önleyici kuvvet olacaksiniz. Devlet olarak önce önleyecegiz. Ama önleyemedigimiz yerde olay olur olmaz hemen failleri yakalamak zorundayiz. Bu çok Önemli bir is... Iste görüyorsunuz kahraman polisimiz, kahraman jandarmamiz, kolordu ve mit mensuplariyla birlikte bölgede yaptigimiz operasyonlarda bir tane terörist birakmadik. Bazilarini etkisiz hale getirdik, bazilarini da adalete teslim ettik. Bu alanda basta Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde ve Içisleri bakanligimizin koordinesinde çok basarili isler yapiyoruz. Tabii Sehitler veriyoruz. Sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bizleri onlara Mahçup etmesin."

’Her saat ayakta ve tetikte olacagiz’

Çok iyi polis müdürlerine ve seflerini ihtiyacin oldugunu ifade eden Vali Memis, "Bakin bir tarafimiz Ortadogu, güney sinirlarimiz da devlet kalmadi. Bu yüzden askerimiz, polisimiz, Jandarmamiz her saat tetikte ve dimdik ayakta olmasi lazim. Bu alanda gerçekten çok güçlü olmamiz gerekiyor. Bunu salgin sürecinde de gördük. Pandemi sürecinde saglik çalisanlarimiz büyük bir destan yazdi. Allah hepsinden razi olsun. Bütün saglik çalisanlarina minnettariz. Ama bu tedbirlerin uygulanmasinda polisimiz jandarmamiz ve belediye zabitamiz siki siki bir denetim yapti. Eger yapmazsak pandemi ile bas etmemiz mümkün degildi, iflas ederdik" seklinde konustu.

’Sadakatimiz devletimize olacak’

Vali Okay Memis, konusmasini söyle sürdürdü:

"Simdi atanacaksiniz, maasinizi devletten alacaksiniz, bir dernekten, bir vakiftan, bir ne olusumundan almayacaksiniz. O zaman sadakatimiz devlete olacaktir. Anayasal degerlere olacaktir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir. Onun haricindeki isler bizi ilgilendirmez. Herkese esit mesafede olacagiz. Aslolan devlettir. Anayasal kurum ve kuruluslara saygili olmak bizim görevimiz ve vazifemizdir. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Bu ülke bir Feto belasi ile halen daha ugrasip mücadele ediliyor. Kendi içimizde bu tür yapilanmalara katiyen müsaade etmeyecegiz. Biz vatandasimizin dinine, imanina, milliyetine, kimligine saygi duyacagiz. Alevi kardeslerimizin emrindeyiz, onlarin yanindayiz, Kürt kardeslerimizin emrindeyiz, Türk kardeslerimizin emrinde ve yanindayiz ama bölücülüge asla tahammülümüz yoktur. Devletimizin, milletimizin milli ve manevi degerlerine her zaman sonuna kadar saygili olacagiz. Zaten anayasal sistem de bunu gerektirir. Bunlari ifade etmek isterim. 2 bin rakimda Anadolu Yaylasinda 8 ay sizleri misafir ettik. Degerli kardeslerim son olarak sunu söylemek istiyorum. Polis olarak atandiniz. Ancak bu is tecrübe isidir. 8 aylik hizli egitim verildi.

Ama siz bu isi atandiginiz illerde ögreneceksiniz. Çok iyi arkadaslarla tanisacaksiniz. Bu teskilat ismi bilinmeyen kahramanlarla dolu. Bu duygu ve düsüncelerle sevgi ve saygilarimi sunuyorum. Ailelerinizle birlikte insallah çok iyi görevler temenni ediyorum."

Konusmalarin ardindan silah basina gelen ögrenciler, meslek yeminleri edip kep atti.
Kaynak: İHA