Diyarbakır mutfağı UNESCO yolunda
Diyarbakır Valisi Karaloğlu, kentin zengin gastronomisiyle “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmesi için adaylık başvuru formunu imzaladı. Valilik, kentteki tüm sektör birleşenleriyle toplantı ve çalıştaylar yapıldığını açıkladı. Türkiye'den daha önce “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı”na 6 şehir kabul edilmişti.


Diyarbakır yemekleri.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) ile Karacadağ Kalkınma Ajansının birlikte yürüttüğü hazırlık çalışmalarda, kentteki tüm sektör birleşenleriyle toplantı ve çalıştaylar yapıldı.
Türkiye'den 6 şehir kabul edilmişti
Diyarbakır'ın eşsiz mutfak kültürünün marka değerini ve bilinirliğinin artırılacağı projede, UNESCO Yaratıcı Şehirler Gastronomi Ağı'nda yer alan Östersun, Bergamo, Parma, Hatay, Gaziantep ve Afyonkarahisar ile görüş alış verişinde bulunuldu.

Belibağlı Diyarbakır.
Büyükşehir Belediyesi, kentin zengin gastronomisiyle “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmesi için hazırladığı başvuru dosyası, Vali Karaloğlu'nun imzasının ardından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na teslim etti.

Mumbar.
“UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı”na Türkiye'den daha önceki yıllarda farklı kategorilerde 6 şehir kabul edilmişti.
