Yesilyurt'ta Babalar Gününe Özel Uçurtma Senligi

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi ve AK Parti Yesilyurt Ilçe Gençlik Kollari Baskanligi, ‘Babalar Günü’ dolayisiyla ‘Babamla Ben’ Uçurtma Senligi düzenledi. Neseli ve keyif dolu anlara sahne olan senlige ilgi gösteren çocuklarin hayalleri gökyüzünü renklendirdi.

Yesilyurt'ta Babalar Gününe Özel Uçurtma Senligi
Yesilyurt Belediyesi’ne ait Mollakasim Mahallesi’ndeki Futbol Sahasinda düzenlenen sportif etkinliklere aileler ve çocuklar yogun ilgi gösterdi.

Yesilyurt Belediyesi tarafindan dagitilan ücretsiz uçurtmalarin gökyüzüne birakilmasi sirasinda çocuklar büyük bir heyecan yasarken, çocukluk yillarinda bu tip oyunlar oynayan büyükler ise eski günlerini hatirlayarak nostaljik anlar yasadilar. Gökyüzüne bir anlamda umutlarini ve hayallerini uçuran çocuklar nese dolu anlar yasadilar.

Bir yandan uçurtmalarini uçuran diger taraftan langirt ve masa tenisi maçlarinda hünerlerini sergileyen çocuklar ve aile bireyleri, düzenlenen organizasyondan dolayi tesekkürlerini sundular.

Babalar Günü dolayisiyla düzenledikleri etkinlikte çocuklarin heyecaninin görülmeye deger oldugunu ifade eden Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Nogay, “Ailesini ve çocuklari için her türlü fedakarligi ve özveriyi gösteren tüm babalarin bu özel günlerini öncelikle kutluyoruz. Bu vesileyle vatanimizi ve sanli al bayragimizi müdafaa sirasinda sehit düsen tüm sehit babalarimizi ve gazi babalarimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyoruz. Yesilyurt Belediyesi olarak ta aileyi ve çocuklari merkeze alan hizmet anlayisimiz geregi Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çinar’in talimatiyla her hedef kitlesine yönelik etkinliklerimize bugün bir yenisini daha ekledik. Babalar Gününe özel olarak düzenledigimiz ‘Babamla Ben’ uçurtma senligimizde renkli ve güzel görüntüler ortaya çikti. Burada amaç babalar olsa da tüm aile bireyleriyle birlikte cosku ve güzellikleri birlikte yasadik. Pandemi dolayisiyla uzun süre evde kalan her yastan vatandasimizin katildigi etkinligimizde bir yandan uçurtmalar gökyüzüne birakildi diger taraftan langirt ve masa tenisi gibi etkinliklerle heyecan dolu anlar yasandi. Gözümüzün nuru, gelecegimizin teminati çocuklarimizin gönüllerince kosup eglendikleri esnada yasadiklari mutlulugu anlatmaya kelimeler yetmez. Belediye olarak normallesme süreciyle birlikte insallah her hedef kitlesine yönelik etkinliklerimize ara vermeden devam edecegiz. Bu tür güzel etkinliklerin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çinar’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Uçurtma Senliginde aileler ve çocuklarla bir araya geldiklerini vurgulayan AK Parti Yesilyurt Ilçe Gençlik Kollari Baskani Salih Tav ise, “ Yesilyurt Belediyesi ile birlikte düzenledigimiz bu güzel organizasyonda 7’den 70’e tüm vatandaslarimizla bir araya gelmenin mutlulugunu yasiyoruz. Çocuklarimiz uçurtmalarini uçurup çesitli sportif aktiviteler yaparak gönüllerince eglendiler. Insallah pandemi sonrasinda daha güzel etkinlikler yapacagiz. Ilçemizdeki bu tür sportif ve kültürel etkinliklere sürekli destek veren Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çinar’a tesekkür ediyoruz ” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA