Yeni Cuma Parki Yenilenecek

Izmit Belediyesi, Kocaeli Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu tarafindan verilen onay dogrultusunda Yeni Cuma parkini tamamen yenileyecek.

Yeni Cuma Parki Yenilenecek
Izmit’in tarihi dokusu ve yesil alanlariyla halkin en çok tercih ettigi sosyal alanlarindan Yeni Cuma’da yenileme projesi hazirlayan Izmit Belediyesine, Kültür ve Turizm Bakanligindan onay geldi. Izmit Belediyesinin Yeni Cuma’da yapmayi planladigi projeyi Kocaeli Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu kabul etti.

Çehresi degisecek

Planlanan projenin fizibilite çalismalari sirasinda; engelli kullanim alanlari, meydan algisi ve odak, kafeterya alani, küptas döseme kaplamasi, giris çikis baglantilari ve bitkilendirme sorunlari tespit edildi. Izmit Belediyesi, "Yeni Cuma Park Alani ve Çay Bahçesi Düzenleme Projesi" çerçevesinde engelli vatandaslarin kullanimina uygun yürüyüs rampalari yapacak. Basamak sayilarini da asgariye indirecek olan Izmit Belediyesi, engellilerin kesintisiz ulasim ve engelsiz erisim saglayabilmesine imkan sunacak.

Çay bahçesi yenilenecek

Yeni düzenlemeden sonra Yeni Cuma, kafeterya ve park alani olmak üzere iki bölümden olusacak. Parkin odak nokta olmasi planlanan çay bahçesi, genis ve kullanilabilir ortak alanda ziyaretçilerini agirlayacak. Meydan ile kafeteryanin kot farkiyla birbirinden ayrilacagi yeni düzenlemede çay bahçesi de büyütülecek. Peyzaji da yenilenecek olan Yeni Cuma’da uzun ömürlü, alanin topragina uygun, dört mevsimlik bitkiler tercih edilecek.
Kaynak: İHA