Van YYÜ 12. Siraya Yükseldi

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ), TÜBITAK Harman Türkiye Akademik Arsiv verilerine göre yayin sayisi açisindan 12’nci sirada yer almayi basardi.

Van YYÜ 12. Siraya Yükseldi
URAP’in ilan ettigi verilere göre, 2019-2020 yilinda Türkiye’deki devlet üniversiteleri genel siralamasinda 32’inci sirada yer alan Van YYÜ, 2020-2021 yilinda basari çitasini yukari çekerek 30’uncu siraya yükseldi. Akademik basarilarina bir yenisini ekleyen Van YYÜ, 160’a yakin üniversitenin tanimlandigi TÜBITAK Harman Türkiye Akademik Arsiv sisteminde, 37 bin 37 yayin sayisi ile Türkiye’de 12’nci sirada yer aldi.

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi’nin akademik basarisiyla iliskin olarak konusan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Sevli, “TÜBITAK Harman Türkiye Akademik Arsiv verilerine göre yayin sayisi açisindan 12’nci sirada yer almamiz oldukça önemlidir. Ancak bu basarinin tesadüfi olmadigina inaniyorum. Zira arkamizda kirk yilini tamamlamak üzere olan üniversitemizin güçlü alt yapisi ve deneyimli akademik kadrosu yer almaktadir. Bu basarida katkisi olan degerli ögretim elemanlarimiza mütesekkirim. Üniversitemiz, zengin akademik birikimiyle dünya üniversiteleri arasinda hatiri sayilir bir yerde olmayi basaracaktir. Yakin hedeflerimiz arasinda URAP’ta ve TÜBITAK Harman Türkiye Akademik Arsiv veri tabaninda Türkiye’de ilk onda yer almak vardir” dedi.

Van YYÜ’nin bilimsel yayin sayisini ve kalitesini artirarak Türkiye ve dünyanin iyi üniversiteleri arasinda yer almasi için her zaman ögretim üyelerinin yaninda olacaklarini vurgulayan Rektör Sevli, “Bu güçlü ve tecrübeli akademik kadro sayesinde, üçüncü nesil üniversite anlayisina daha rahat ulasabilecek. Üniversitemizin 2021-2022 egitim-ögretim yilinda, Türkiye ve dünya siralamasinda daha iyi yerlere gelecegini, makale düzeyindeki bilimsel basarinin yani sira, üniversitemizin vizyon ve misyonuna uygun sekilde, Van Teknokent ile reel alandaki üretimlerimizi artirmanin çabasi içinde olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA