Turizmin Kalbi Karagöl'de Atiyor

Artvin’in "Sakin Sehir" ünvanli Savsat ilçesinde dogal güzellikleriyle ünlü Karagöl Tabiat Parki, havadan bakildiginda kalp seklini andiran görüntüsüyle asiklarin sembolü haline gelirken, pandemi sonrasi hareketli günler yasiyor.

Turizmin Kalbi Karagöl'de Atiyor
Italya’nin Milano kentinde, 21-23 Haziran’da gerçeklestirilen Cittaslow 2015 Genel Kurulu’nda "sakin sehir" unvani alan Artvin’in Savsat ilçe, dogal güzellikleriyle ünlü Karagöl Tabiat Parki, normallesme sürecinde yeniden ziyarete açildi. Savsat’a 25 kilometre uzaklikta ve Sahara Milli Park içerisinde yer alan Karagöl, dogal güzelligi ile her mevsim ilgi görüyor. Ladin ve çam agaçlari arasinda kalp seklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri adeta büyülüyor. Günübirlik gezilerin yani sira çevresindeki ormanlik alanlarda kamp yapma imkani da bulunan Karagöl, temiz havasi ve dogasiyla ziyaretçilerini mutlu ederken, fotograf tutkunlarina da essiz manzaralar sunuyor. Gölün etrafinda yaya olarak gezinti yapan doga severler açik havada piknik yaparak doganin tadini çikartiyor.

Karagöl ayrica havadan bakildiginda kalbe benzeyen görüntüsü ile de asiklarin ugrak yeri. Evlilik teklifi organizasyonlarinin yani sira bir çok gelin damat fotograf çekimlerine ev sahipligi yapan Karagöl özellikle hafta sonlari yogun ilgi görüyor.

“Garanti veriyorum insanin ömrünü 10 yil gençlestirir”

Izmir’den Karagöl’ü görmeye gelen Kadir Yilmaz, “Burasi doga harikasi herkese tavsiye ediyorum. Garanti veriyorum insan burada 10 yas gençlesir” derken, Fatih Gülçino ise “Her firsatta bu güzellikleri görmek için buralara geliyoruz. Savsat Karagöl’ü havadan görünüsü kalp seklinde. Bu nedenle asiklarin bulustugu bir birbirini seven insanlarin bir araya geldigi yer. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Istanbul’dan gelen Rana Yilmaz ise “Bu güzel dogayi görmeye geldik, ayni zamanda piknik yapmak için geldik. Göl var kenarinda ormanlar var, mangalimizi yapiyoruz egleniyoruz bu sekilde” diye konustu.

Kaynak: İHA