SANKO Üniversitesi Hastanesi

Genel Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Yücel Yüksel, SANKO Üniversitesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi ile Genel Cerrahi Klinigi’nde hasta kabulüne basladi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi
Doç. Dr. Yücel Yüksel, 1978 yilinda Antalya’nin Korkuteli Ilçesi’nde dogdu. Akdeniz Üniversite Tip Fakültesi’nden 2003 yilinda mezun olan Doç. Dr. Yüksel, 2004-2010 yillari arasinda Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Genel Cerrahi Klinigi’nden uzmanlik egitimi aldi. Asistanliginin son 18 aylik döneminde Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Bölümünde görev alarak karaciger, böbrek ve pankreas nakil hastalarinin ameliyatlarina girdi ve onlarin ameliyat sonrasi takiplerinde bulundu.

Doç. Dr. Yüksel, Agustos 2010 - Agustos 2011 tarihleri arasinda 23. Jandarma Sinir Tümen Komutanligi Sirnak Asker Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmani olarak askerlik görevini yapti. Agustos 2011 - Aralik 2012 tarihleri arasinda yaptigi mecburi hizmet sirasinda Tatvan Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmani olarak çalisti. Bu dönemde 8 ay Tatvan Devlet Hastanesi Bashekim Yardimciligi görevinde bulundu. Aralik 2012- Haziran 2021 tarihleri arasinda Antalya’da hizmet veren Organ Nakli Merkezinde Genel Cerrahi Uzmani olarak çalisti. Organ nakli merkezinde çalistigi süre içinde 3,500’den fazla böbrek nakli (350’si çocuk) ameliyatina, 500’den fazla karaciger nakli ameliyatlarinda yer aldi.

Doç. Dr. Yüksel 1,500’den fazla laparoskopik (kapali yöntemle) böbrek verici ameliyatini yapti ve bu hastalarin takiplerini geçeklestirdi. Mayis 2020 tarihinde “Doçent” oldu.

Ilgi alanlari, böbrek ve karaciger nakli, ince ve kalin bagirsak, karaciger, böbrek tümörü, bu tümörlerin açik ve laparoskopik ameliyatlar olan Doç. Dr. Yüksel, evli ve iki çocuk babasidir.

Organ nakli merkezi

Organ Nakli, organ yetmezligi olan hastalara uygulanan cerrahi bir islemdir. Vücutta görevini yapamayan organin yerine ya beyin ölümü gerçeklesmis kisiden (kadavradan) bagis ile ya da canli kisiden bagis yolu ile alinan organin hastaya nakil islemidir.

Böbrek nakli, insanlar arasinda en çok yapilan nakil olup, böbrek yetmezliginin en iyi ve en basarili tedavi yöntemidir. Naklin basarili olmasini saglayan faktörler, hastane kosullari, ekibin tecrübesi, deneyim ve bilgisi, klinikte yakin takibi ile nakil sonrasinda yeni böbregin vücutta kalmasi için ilaçlarin düzenli kullanilmasidir.

Türkiye’nin 600 yatak kapasitesi ile en büyük özel hastanesi olan hastanemizde Organ Nakil Merkezi toplam 114 yatak kapasiteli yogun bakimlari, laboratuvarlari, radyolojik renal görüntüleme üniteleri, patoloji laboratuvari ve diyaliz cihazlari ile transplantasyon cerrahi baskanliginda nefroloji, üroloji, patoloji, psikiyatri, endokrinoloji, organ nakil anestezisi uzmanlari ile organ nakil koordinatöründen olusan bir ekip hizmet vermektedir.

Hastaneden mevcut 10 adet ameliyat salonundan 2’si organ nakline ayrilmis olup, ayni anda alici ve vericiyi birlikte ameliyata alacak donanim ve altyapiya sahiptir. Organ Nakil Merkezi’ne bagli 22 yatakli transplantasyon servisinde 8 adet monitörlü ve tam tesekkülü olup, organ alicisi hastalarin tek kalacagi özel odalar ayri bir bölüm halinde hazirlanmistir. Diger 14 oda ise hasta ve vericilerin ayri ayri kalabilecegi özel odalardan olusmaktadir. Bu odalar hastalarin her türlü ihtiyacina hizmet verecek özelliktedir.

Son sistem diyaliz cihazlariyla gereginde hemodiyaliz yapilabilmekte ve nakil sonrasi laboratuvarda ilaç düzey testleri uygulanabilmektedir. Bunlarin yani sira müracaat eden hastalara Organ Nakil Koordinasyon Merkezi ve nakil sonrasi kontroller için Organ Nakil Poliklinigi hizmet vermektedir.
Kaynak: İHA