Polonya'da Otobandaki Kazada 2 Tank Küle Döndü

Polonya’da otobanda meydana gelen trafik kazasinda çekicilerin tasidigi 2 tank küle döndü. Tanklarin cephane yüklü olmamasi büyük bir faciayi önlerken, otoban çift yönlü olarak trafige kapatildi.

Polonya'da Otobandaki Kazada 2 Tank Küle Döndü


Polonya’nin kuzeydogusundaki Szczecin kenti yakinlarindaki A6 otobaninda meydana gelen kazada Polonya ordusuna ait 2 tank yandi. Ilk belirlemelere göre kaza, tanklari tasiyan çekicilerden öndekinin aniden fren yapmasi sonucu meydana geldi. Arkada seyretmekte olan çekici ise ani fren yapan öndeki çekiciye çarpti. Çarpmanin etkisiyle araçlarda yangin çikti. Kaza yerine çok sayida itfaiye ve ambulans ekibi sevk edilirken, polis otobani çift yönlü olarak trafige kapatti. Kazada sans eseri yaralanan olmazken, çekiciler ile 2 tank küle döndü.

Jandarma tarafindan kazaya iliskin sorusturma baslatilirken, tanklarin cephane yüklü olmamasi ise büyük bir faciayi önledi. 11. Lubusz Zirhli Süvari Tümeni’nden yapilan açiklamada yanan tanklarin 4-18 Haziran tarihlerinde Drawsko Pomorskie’deki tatbikatta görev almalarinin ardindan 2 çekici sirtinda ana üsleri olan Zagan’daki 34. Zirhli Süvari Tugayi’na dönmekte olduklari bildirildi.

Kaynak: İHA