Mardin'de Altyapi Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Haziran ayi Alt Yapi Koordinasyon Merkezi (AYKOME) toplantisinda, Artuklu, Kiziltepe, Savur, Ömerli, Mazidagi ve Dargeçit ilçelerinde dogalgaz çalismalarinin devam edecegi Nusaybin ve Midyat ilçelerinde ise yaklasik 50 kilometrelik enerji hattinin yer altina alinacagi belirtildi.

Mardin'de Altyapi Koordinasyon Toplantisi Yapildi
Mardin Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan’in baskanliginda, Mazidagi Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Muhsin Duran Kalkan, Kiziltepe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Çam, MARSU Genel Müdür Vekili Abdüsselam Altunkaynak, ilgili daire baskanlari, kurum müdürlerinin katilimlariyla Haziran ayi Altyapi Koordinasyon Merkezi (AYKOME) toplantisi Kent A.S toplanti salonuna yapildi. Toplanti, AYKOME Sube Müdürü Esat Ertas’in görüs ve önerilerini sunmasi ile basladi.

Daha sonra söz alan yetkililer, kendi kurumlarinin altyapi çalismalari konusunda katilimcilari bilgilendirdi. 2021 yili içerisinde ilçelerde yapilacak elektrik, dogalgaz ve altyapi çalismalari üzerinde durularak yapilacak çalismalar bir takvime baglandi. Buna göre; Kiziltepe’de 90 kilometre, Savur’da 1 kilometre, Ömerli’de 1 kilometre, Dargeçit’te 3 kilometre, Mazidagi’nda 500 metre, Artuklu’da 2 kilometre dogalgaz çalismasi yapilacak. Dicle EPSAS, Nusaybin’de 30 kilometre ve Midyat’ta 20 kilometrelik enerji hattini yer altina alacak. Mardin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (MARSU) ise, Ömerli ilçesinde baslatmis oldugu yagmur suyu drenaji, kanalizasyon ve içmesuyu hattini 2021 yili içerisinde tamamlayacak. Kiziltepe ilçesinde ise devam eden içmesuyu projesinin yaklasik 50 kilometrelik kismini tamamlayacak.
Kaynak: İHA