Kdz. Eregli'nin Kurtulusunun 101. Yili

Zonguldak’in Eregli ilçesinin kurtulusunun 101’inci yilina özel hazirlanan, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya koyan ‘Sevgi, Baris, Dostluk Için Söyle’ sarkisinin galasi yapildi. Kdz. Eregli Belediyesi’nin öncülügünde 60 kisilik sanatçi ve gönüllü ekibin hazirladigi sarki Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile protokol ve davetlilerin begenisini kazandi.

Kdz. Eregli'nin Kurtulusunun 101. Yili
Kdz. Eregli’nin kurtulusunun 101. Yilina özel, Kdz. Eregli Belediyesi özel bir sarki hazirladi. 60 kisilik sanatçi ve gönüllü ekibin 6 aylik sürede hazirladigi ‘Sevgi, Baris, Dostluk Için Söyle’ sarkisinin galasi Cehennemagzi Magaralari’nda yapildi.

Galaya, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutani Tugamiral Taner Gün, Belediye Baskani Halil Posbiyik, esi Neriman Posbiyik, Il Emniyet Müdürü Metin Turanli, kent protokolü ve davetliler katildi.

Gala öncesi düzenlenen kokteylde Kdz. Eregli’deki 17 Yöresel dernek ve Kadin Gücü Kooperatifi’nin hazirladigi ikramlar sunuldu.

101’inci yila özel hazirlanan Sevgi, Baris, Dostluk Için Söyle’ sarkisinin klibi katilimcilarin yogun begenisini aldi. Belediye Baskani Halil Posbiyik, kendisinin de bir bölümünü seslendirdigi sarkiyi sanatçi ve gönüllülerle birlikte sahnede tekrar söyledi.



Baskan Posbiyik, klibin hazirlanmasinin 6 ay sürdügünü belirterek sunlari söyledi:

“Muhtesem bir atmosferdeyiz. Burasi Herkül’ün üç basli köpek Kerberus’u yendigi yer. Burasi Hiristiyanligin ilk ibadet merkezlerinden. Ayni zamanda önemli bir turizm noktasi. Biz bu büyülü ortamda bugüne kadar pek çok etkinlik ve konser gerçeklestirdik. Hepsi de hafizalarda unutulmaz izler birakti. Arkadaslarimiz 60 kisilik sanatçi ve gönüllü ekiple uzun zamandir hummali bir çalisma sürdürüyor. Eregli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya koyan “sevgi, baris ve dostluk için söyle” projesi’ni burada gururla paylasiyoruz. Stüdyo çalismalari ardindan Eregli’miz için önemli tarihi, kültürel ve turistik yerlerde klip için çekimler yapildi. Umarim bu proje, kurmayi planladigimiz belediye orkestrasinin ve bandosunun temelini olusturur. Hayatimizdan müzik eksik olmasin.”

Vali Tutulmaz: "Eregli’nin Kurtulus Günü’nü Kutluyorum"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptigi konusmada Eregli’nin kurtulus gününü kutladi. Tutulmaz açiklamasinda sunlari söyledi:

“Güzel bir günün, güzel bir aksaminda güzel bir mekanda bir aradayiz. 101 yil önceki kahramanligi, büyüklerimizin gösterdigi gayreti, çabayi, basariyi kutluyoruz. 101 yil önceki ortami tekrar yasamamak için bizlere düsenleri yapmaliyiz. Zor bir cografyadayiz. Iyi çalismazsak, üretmezsek gelecekte de benzer sikintilari yasayabiliriz. Sevgili baskanimizin söyledigi Sevgi, Baris, Dostlugu içimizde saglamaliyiz, eylemde gerçeklestirmeliyiz. Sevgi ve kardesligimize büyük ihtiyacimiz var. Millet olarak bizden baska bizim dostumuz olmadigini bilerek kendi içimizde birlik olmaliyiz. Bu tür etkinlikleri turizmin bir parçasi olarak algilamamiz gerekiyor. Ilçeleri ve beldeleriyle Zonguldak yeni turizmin gözdesi olma yolunda ilerliyor. Çok degerli potansiyeller var. Yesilin her tonuyla, dogal güzelliklerin her tonuyla, selaleleriyle, kanyonlariyla Istanbul ve Ankara gibi metropollere yakinligiyla çok iyi bir potansiyel var. Baska illerde bulunmayan bir endüstri mirasimiz var. Dogal ve kültürel özelliklerinin yaninda kendine has güzellikleriyle turizmi gelistirme imkanina sahibiz. Turizm sadece kamu eliyle yürütülecek bir is degil. Özel sektörün de bu isin içinde olmasi lazim. Turizmde artik ülkeler degil, sehirler yarisiyor. Biz de yarisabilmek için diger yerlerden ayiran özelliklerimizi ön plana çikartmaliyiz. Ilde ‘Turizm Tanitim Ofisi’ni olusturduk. Sonuçlarini önümüzdeki dönemde almaya baslayacagiz. Her beldesi, ilçesi, merkeziyle turizmin önemli yerlerinden biri haline getirecegiz ilimizi. Bundan süpheniz olmasin. Yaptigimiz çalismalarla, yapilacak çalismalarla Zonguldak’a gelmemek bir eksiklik hissedilecek.”

Piyale Pasa Konagi’ni gezdiklerini ifade eden Vali Tutulmaz, ihale hakkinda bilgiler vererek, “Baskanimiz talep etti, biz de hemen geregini yaptik. 2,5 milyonluk bir ihaleye hemen 13 Temmuz’da çikiyoruz, onun da bilgisini buradan veriyorum. Eregli’ye elimizden geldigi kadar destek veriyoruz. Daha yeni tren yolunun yürüyüs yoluna çevrilmesi için Kaymakamligimiza gerekli destegi yaptik. Kdz. Eregli’nin yanindayiz.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA