Kastamonu'dan Kisa Kisa

Doganyurt Kaymakami Tahir Yilmaz, eksikliklerinin tamamlanmasi ve çevre düzenlemelerinin ardindan ögretmenevinin açilisini gerçeklestireceklerini söyledi.

Yilmaz, AA muhabirine, tefrisati yapilan ögretmenevi binasinin ilçeye yakisir bir tesis olacagini bildirdi.

Binanin yaklasik 400 metrekare olacagini anlatan Yilmaz, "3 katli, 14 odali, 30 yatak kapasiteli, 200 kisilik yemek salonu ve lokali, konferans salonu, mescidi ve lobisi bulunmaktadir. Cide-Inebolu arasi 98 kilometrelik mesafe arasinda bir konaklama yerinin olmasi, konaklama sorununu ortadan kaldiracaktir." dedi.

- Inebolu Muhtarlar Dernegi Baskanligina Emrullah Kuruahmet seçildi.

Inebolu Muhtarlari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi olagan genel kurulu yapildi.

Ilçedeki bir çay bahçesinde gerçeklestirilen kongrede mevcut baskan Ahmet Çakilci ile Esenyurt Köyü Muhtari Emrullah Kuruahmet aday oldu.

48 oy alan Kuruahmet, dernek baskanligina seçildi. Çakilci'nin 34 oy aldigi seçimde 5 oy da geçersiz sayildi.

Yönetim kurulu ise Emrullah Nalbant, Hüseyin Battaloglu, Irfan Yilmaz, Rüstem Erdin, Ramazan Sivetoglu ve Isa Öz'den olustu.

Kuruahmet, kongrenin ardindan yaptigi konusmada, baskanliga daha fazla hizmet etmek için aday oldugunu belirterek, "Tüm muhtar arkadaslarima tesekkür ederim." dedi.

Kongreye Belediye Baskan Vekili Emre Özlü, AK Parti Ilçe Baskani Mehmet Ali Kömürcü, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Kaynak: AA