Israil Saglik Bakanligi Açiklamasi 'Filistin Yönetiminin Iade Ettigi Covid-19 Asilari Kusursuz'

Israil Saglik Bakanligi, Filistin yönetiminin 1-1.4 milyon dozluk korona virüs asi takasi anlasmasini iptal ederek Israil’e iade ettigi asilarin kusursuz oldugunu açikladi.

Israil Saglik Bakanligi Açiklamasi 'Filistin Yönetiminin Iade Ettigi Covid-19 Asilari Kusursuz'
Filistin yönetimi, Israil ile yapilan 1-1.4 milyon dozluk korona virüs (Covid-19) asi takasi anlasmasini Israil’den gelen asilarin son kullanma tarihinin kisa süre içinde dolacak olmasi nedeniyle iptal etmis, yaklasik 90 bin dozluk ilk partiyi Israil’e iade etmisti. Israil Saglik Bakanligi’ndan Filistin yönetiminin takas anlasmasini iptal ederek asilari iade etmesine iliskin açiklama geldi. Israil Saglik Bakanligi, "Filistin yönetimine dün teslim edilen asilar kusursuzdu. Tarihler biliniyordu ve her iki tarafça kabul edilmisti. Filistinlilere verilen asilar, su anda Israil vatandaslarina uygulanan asilarla her yönden ayni" denildi.

Öte yandan Filistin Saglik Bakani Mai Alkaila dün yaptigi açiklamada, Israil’den gelen asilarin incelendigini ve anlasmada yer alan özelliklere uymadiginin tespit edildigini belirtmisti.

TAKAS ANLASMASI

Israil Basbakanlik Ofisi, Israil’in 1-1.4 milyon doz Pfizer/BioNTech asisini Filistin’e gönderecegini açiklamisti. Filistin yönetiminin ise Eylül-Ekim ayinda alacagi Pfizer/BioNTech asisini Israil’e verecegi ifade edilmisti.

Israil, asilari Filistinlilerle paylasmadigi için elestirilmisti

Filistinli yetkililere göre, Israil isgali altindaki Bati Seria ve Gazze’deki Filistinlilerin yalnizca yaklasik yüzde 30’u en az 1 doz asi aldi. Yetiskin nüfusunun yaklasik yüzde 85’ini asiladiktan sonra normale dönen Israil ise Bati Seria ve Gazze’deki 4.5 milyon Filistinli ile asilarini paylasmadigi için insan haklari örgütlerince elestirilmisti.
Kaynak: İHA