Isçilerden BAGFAS'a Tam Destek

Balikesir’in Bandirma ilçesinde Marmara Denizi Müsilaj Eylem Plani çerçevesinde denize temizligi ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmedigi iddiasiyla faaliyetlerinin durdurulmasi için 50 gün süre verilen BAGFAS’ta fabrika isçileri ve Petrol-Is Sendikasi Bandirma Subesi temsilcileri fabrika önünde basin açiklamasi yapti.

Isçilerden BAGFAS'a Tam Destek
Bandirma - Erdek Karayolu üzerinde bulunan ve bir süre önce Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan açiklanarak uygulamaya konulan Marmara Denizi Müsilaj Eylem Plani çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmedigi iddia edilen Bandirma Gübre Fabrikalari’nda isçiler ve Petrol-Is Sendikasi Bandirma Subesi temsilcileri basin açiklamasinda bulundu. Fabrika önünde toplanan yaklasik 100 kisi BAGFAS’in kapatilmasina izin vermeyeceklerini açikladi.

Petrol-Is Bandirma Sube Baskani Ilyas Satirli, "Yaklasik 1 aydir Marmara Denizi’nde salya ile ilgili bir sorun var. Bu konuda da bizim geçmis dönemden kusaklarimizdan bize kalan bir miras bu. Fakat bu isi BAGFAS ile özdeslestirmek, ya da BAGFAS Denizi kirletiyor seklindeki son çikan olaylar dogruyu yansitmamaktadir bence. Elbette etken midir, etkendir. Bizim burada özellikle BAGFAS yöneticilerinden ve mülki amirlerimizden bir talebimiz oldu. Burasi ile ilgili bir genel degerlendirme yapilsin. Elbette ki bu konu degerlendirmeye alindiginda ne kadar kirletip kirletmedigi ortaya çikacaktir. Zaten yillardir BAGFAS’in denizi kirletmesi ile ilgili buraya degisik zamanlarda ekipler geliyor ve kontrollerini yapiyorlar. Biz bunlara sahit olup devamli görüyoruz. Ama bizim burada nacizhane önerimiz tekrar bu isin degerlendirilerek BAGFAS’in burada yasatilmasi. Yaklasik 52 yildir gerçekten Türkiye sanayisine hem girdi olarak hem de ihracat olarak çok büyük katkilari var BAGFAS’in. Bunu inkar etmemiz mümkün degil. Özellikle de Marmara Bölgesi’ndeki tarima ne kadar faydali oldugunu tüm çiftçilerimizden biliyoruz. Buradan yetkililerimize sesleniyoruz. Oturup yeniden degerlendirme yaparak BAGFAS’i bu kadar kolay kaybetmememiz lazim. Burasi çok degerli bir isyeri. Ben buradan özellikle milletvekillerimize seslenmek istiyorum. Gelin hep birlikte degerlendirme yapalim. BAGFAS’i bu kadar kolay kaybetmememiz lazim. Çünkü burasi bir isyeri. Burada yaklasik 344 kisi evine bir dilim fazla ekmek götürebilmek için mücadele veriyor. Burayi kapattiginiz zaman burada issizligi de, bölgedeki sanayiyi de bir anda yoka saymamiz anlamina geliyor. Bu konuyla ilgili de insanlari duyarliliga davet ediyorum" dedi.

Yaklasik yarim saat süren ve sik sik sloganlarla kesilen basin açiklamasi için jandarma ekiplerinin de yogun güvenlik önlemleri aldigi gözlemlenirken basin açiklamasina katilan bazi isçiler ve isçi aileleri de ellerinde tasidiklari çesitli dövizlerle açiklamaya destek verdi.
Kaynak: İHA