Herkes Alay Etti, O Resim Hayallerinden Vazgeçmedi

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan 18 yasindaki lise ögrencisi Asli Tapçi, 10 yil ailesiyle beraber yasadigi Kayseri’de, memleketi olan Ünye özlemini resimlere aktararak hayallerini kurmaya basladi.

Herkes Alay Etti, O Resim Hayallerinden Vazgeçmedi
Yaptigi yagli boya, tuval, karakalem, ve sulu boyalarla memleket hasretini dindirmek için hayallerini ve özlemini resimlere aktaran Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sinif ögrencisi Asli Tapçi, çevresindeki insanlarin alay etmelerine aldiris etmeden resim yapmaya devam etti. 6 yasinda annesinin destegiyle resimler çizmeye merak saran genç kiz, gelecek hayallerinin ise resim ögretmeni oldugunu söyledi.

Çevresinde dalga geçenlerin simdilerde resim yapmalarini istedigini söyleyen Tapçi, içerisindeki kirginligin ise geçmedigini söyleyerek sanata ve emege saygi duyulmasini istedi.

"Resim insanin hayallerini ve yasadiklarini yansitir"

Hiç bilmedigi bir sehir olan Kayseri’ye babaannesinin rahatsizligindan dolayi gittigini ve hayallerinin memleket özlemiyle basladigini söyleyen Asli Tapçi, "Bundan yaklasik 10 yil önce kadar ben 6 yasindayken babaannemin hastaligi nedeniyle Kayseri’ye gitmek zorunda kaldim. Kayseri’ye gittigimizde kendimi hiç bilmedigim bir memlekette çok yalniz hissettim. Çünkü memleketim Ünye’ye alismisim. Tabii, Kayseri’de bir takim zorluklar yasamamizdan dolayi kendimi iyice yalniz hissettim. Bu nedenle kendimi resim çizmeye adadim. Kayseri’deyken annemle beraber kirtasiyeden kagit kalem aliyordum. Besinci sinifa geldigimde ise ileride yapacagim isin beni etkileyecegini düsünerek resim merakimi ise dönüstürmeye karar verdim" dedi.



"Hayalim sanat atölyesi açmak"

Ilk yaptigi resimlerin memleketinin daglari ve ovalari oldugunu ifade eden genç ressam Tapçi, "Resim memleket özlemi yasadigim için köyümü, Ünyemizin daglarini, ovalarini ve denizini çizmeye basladim. Annem benim orada yalniz kaldigimi görünce benim bir seyle ilgilenmemi istedi. Önce beraber çizmeye basladik. Ben zaten annemi çok izliyordum. Mesela babam ilk zamanlar karsiydi. Tabii zamanla herkesin düsüncesi degisti ve bana destek olmaya basladilar. Önümüzde üniversite sinavi var. Kazanabilirsem eger üniversiteye gidecegim. Ama kazanamazsam kendimi sevdigi resim isine yöneltecegim. Insallah olursa hayalimde sanat atölyesi açmak veya sergi açmak var" diye konustu.



"Benimle çok dalga geçtiler"

Resim hayaline ilk basladiginda çevredekilerin hep dalga geçtigini ve agrina gittigini söyleyen Tapçi, "Resim isine ilk yöneldigim zaman benimle çok dalga geçerek girgira alan insanlar oldu. Ama ben her seye ragmen çabalamaya gayret ettim. Simdi de çizdigim resimlerimi gördükçe ’beni de çizer misin’ diyorlar. Bu durumlar benim agrima gidiyor. Çünkü bunu yapmak göründügü kadar kolay degil. ’Beni yapamaz’ diyerek çok küçük gördüler" seklinde konustu.

Kaynak: İHA