GÜNDEM / 19 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Kemer'de NG Phaselis Bay Oteli'nin açilisina ve partisinin Antalya Il Teskilati ile toplantiya katilacak.

(Antalya/14.00/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi'nin "2. Uluslararasi Tekirdag'da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu"na çevrim içi istirak ederek açilis konusmasini yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Belediye Baskanlari Çalistayi'nin açilisinda konusacak.

(Gaziantep/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Isparta'da valilik, belediye baskanligi, AK Parti ve MHP il baskanliklarini ziyaret edecek, Dostluk Yolu Santiyesi'nde incelemede bulunacak, daha sonra Burdur'a geçecek ve 100. Yil Istiklal Marsi Özel Ödül Töreni'ne katilacak.

(Isparta/09.30-12.15/Burdur/13.45-16.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Anadolu Ajansinin "Global Iletisim Ortagi" oldugu Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) ikinci günü paralel oturumlarla devam edecek ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu tarafindan resepsiyon verilecek.

(Antalya/10.00/16.30) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) gruplarda 2. maçlar F Grubu'ndaki Macaristan-Fransa ve Portekiz-Almanya, E Grubu'ndaki Ispanya-Polonya karsilasmalariyla tamamlanacak.

(Bükres/16.00/Münih/19.00/Sevilla/22.00) (Fotografli)

2- A Milli Futbol Takimi Teknik Direktörü Senol Günes, Avrupa Futbol Sampiyonasi A Grubu'nda Isviçre ile yapacaklari son maç öncesinde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak, milliler son antrenmanini yapacak.

- Isviçre Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, Türkiye maçina iliskin düzenlenecek basin toplantisinda sorulari yanitlayacak.

(Bakü/16.45/17.30/18.15/19.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Kanada'da düzenlenecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takimi, hazirlik maçinda Sinan Erdem Spor Salonu'nda Rusya ile karsilasacak.

(Istanbul/18.00) (Fotografli)

4- A Milli Kadin Voleybol Takimi, FIVB Milletler Ligi'ndeki 14. maçinda Güney Kore ile karsi karsiya gelecek.

(Rimini/19.00)

5- Voleybol CEV Avrupa Altin Ligi Dörtlü Final mücadelesi Belçika'da baslayacak.

- A Milli Erkek Voleybol Takimi, yari finalde Estonya ile mücadele edecek.

(Kortrijk/18.00)

6- Galatasaray Kulübü Olagan Seçim Genel Kurul Toplantisi, çogunluga bakilmaksizin Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapilacak.

(Istanbul/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Orta Avrupa ülkelerine yönelik temaslarini degerlendirdi:

- "(Gümrük Birligi'nin güncellenmesi) Çekya, Macaristan ve Polonya net sekilde bize desteklerini vereceklerini ifade etti. Bu anlamda bizim Gümrük Birligi'nin güncellenmesi konusundaki hakliligimizi onlar da dile getirdi"

- "Her üç ülkeye de güvenli turizm noktasinda attigimiz adimlari ifade ettim. Bu ülkelerden gelecek olanlari Türkiye'de agirlamaktan memnuniyet duyacagimizi, güvenli sekilde gelebileceklerini, Türkiye'nin asilamada çok ciddi bir noktayi, esigi geride biraktigini ifade ettim"

- "Bu ziyaretlerimizin pozitif bir yansimasi olacagini düsünüyorum"

(Deniz Çiçek/Varsova)

2- Müsilajla yüzeye çikan çevre kirliliginin tek çaresi "sifir atik ve geri dönüsüm"

- Albayrak Grubu sirketlerinden Bayfa Geri Dönüsüm'ün Genel Müdürü Çevre Mühendisi Selim Korkmaz:

- "Müsilaj sadece basli basina bir su kirliligi degil, tüm kaynaklarimizin verimli kullanilmayip israf edilmesinden ve neticesinde de aritma hassasiyeti gösterilmemesinden kaynaklandi"

- "Biz bilinenin aksine su fakiri bir ülkeyiz. Yeteri kadar tasarrufla birlikte sifir atik yaklasimini uygulamaliyiz. Burada bir yanlis anlama var sanki evimizde olusan atiklari ilgili yerlere atinca sorumlulugu üzerimizden kaldiriyormusuz gibi algilaniyor"

- "Geri dönüsümde bireyden genele yaklasimi oldukça önemli. Önce hanede baslar bütün atik yönetimi ile ilgili hassasiyetler, çevre krizi zaten bunun bir neticesi"

- "Bayfa Geri Dönüsüm olarak 2009'dan bu yana 240 bin ton civarinda ambalaj atigini ekonomiye kazandirdik. Bu miktar, 9750 megavat elektrikten tasarruf, yillik 376 bin agacin kesilmesine engel olmak demek"

(Mehmet Fatih Erdogdu/Istanbul)

3- Koruyucu babaliktan bir ailenin dogusuna uzanan duygusal yolculuk

- Yaklasik 8 ay önce koruyucu baba olmak için yola çikan Anadolu Atesi Dans Toplulugu Ankara Çocuk Akademisi Genel Koordinatörü Ates Ates, 6 yasindaki oglu ile yeni bir hayata basladi

- Koruyucu baba oldugu günü "En uzun gece olan 21 Aralik, benim en aydinlik günüm oldu" diye tanimlayan Ates, 4 Temmuz'da sevdigi kadinla evlenerek oglunun 12 yasindaki ablasini da evlat edinecegi günü bekliyor

- Ates Ates:

- "Hiçbir çikar olmadan hayatinizi veriyor, emeginizi, saatlerinizi o çocuga merkez yapiyorsaniz ve bundan keyif aliyorsaniz 'baba' demek bu demektir. Benim hayattaki amacim, yasama sebebim, bugüne kadar yaptigim her sey oglum içinmis"

- "Çok mutluyuz ve heyecanliyiz çünkü bir de kizimiz olacak. Evlendikten sonra oglumun ablasinin da koruyucu ailesi olacagiz"

(Yesim Sert Karaaslan-Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA