Gazze'de Enkazda Sergi Açiklamasi Israil Saldirilarinda Ölen Filistinli Çocuklarin Fotograflari Sergilendi

Gazze’de If We Stop Dreaming (Hayal Etmeyi Birakirsak) Dernegi, Israil tarafindan düzenlenen son saldirilarda hayatini kaybeden Filistinli çocuklarin fotograflarindan olusan bir sergi düzenledi.

Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde, Israil’in düzenledigi geçtigimiz Mayis ayinda düzenledigi saldirilar sirasinda hayatini kaybeden çocuklarin fotograflari sergilendi. If We Stop Dreaming (Hayal Etmeyi Birakirsak) Dernegi tarafindan düzenlenen sergi, Israil’in 14 Mayis’taki saldirisinda yikilan bir evin enkazi üzerinde gerçeklestirildi.

Sergide, Israil saldirilarinda hayatini kaybeden ve yaralanan Filistinli çocuklarin fotograflari, oyuncak bebekler, hava saldirisi düzenleyen Israil savas uçaklarinin karton maketleri yer aldi.

Dernek Baskan Yardimcisi Youssef Banat, söz konusu serginin Israil saldirilari sirasinda yasamini yitiren çocuklar için düzenlendigini belirterek, dünyanin Filistinli çocuklara karsi islenen suçlari durdurmasi ve çocuklara iyi bir hayat saglamak için çalismasi gerektigini vurguladi.

Israil’in yaklasik 11 gün süren ve 21 Mayis’ta ateskes ile sona eren saldirilarinda yaklasik 66 Filistinli çocuk hayatini kaybetmis, çok sayida çocuk da yaralanmisti.
Kaynak: İHA