ASKON Baskani Aydin'dan Büyüme Vurgusu

Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) Genel Baskani Orhan Aydin, 2020 yilinda tüm dünya ekonomisinde daralma yasarken, Türkiye, Çin’den sonra büyüyen 2’inci ekonomi oldugunu söyledi.

ASKON Baskani Aydin'dan Büyüme Vurgusu
7 Aralik Üniversitesi Mimarlik ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda ASKON Kilis Subesi 1’inci olagan genel kurul toplantisina ASKON Genel Baskani Orhan Aydin, AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Haci Mustafa Celkanli, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Sevket Memiler, ASKON Kilis Subesi Baskani Mehmet Ali Eryilmaz ile davetliler katildi.

Saygi durusu ve istiklal marslisinin okunmasindan sonra kuran-i kerim tilaveti ile devam eden programda, ASKON Kilis Subesi Baskani Mehmet Ali Eryilmaz bir konusma yapti. Daha sonra kürsüye çikan ASKON Genel Baskani Orhan Aydin, Kilis ve Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyüdügünü ifade ederek, "Genel ekonomiye baktigimizda 2020 yilinda tüm dünya ekonomileri, Avrupa Birliginin sanayide gelismis büyük ülkeleri, Fransa, Almanya, Ingiltere, Italya, daralma yasarken, ABD daralma yasarken, Türkiye hamdolsun Çin’den sonra büyüyen en büyük ekonomidir. Devasa dünya ülkeleri, maskeler için bizlerin onlara göndermis oldugu yardimdan faydalanabilmek için neredeyse savas içerisine girdiler. Bu gurur bize yeter hamdolsun, biz hükümetimiz, devletimiz hamdolsun, gencinden yaslisina maske isini en hizli çözen ülke sinifina girdik" dedi.

Aydin, 2021 ilk çeyrege bakildigina bütün dünyada küçülme oldugunu vurgulayarak, "2020 verilerine göre küçülme devam ediyor. Yine Türkiye Çin’den sonra büyüyen ikinci ekonomi, yüzde 7’lik büyüme, hakikaten devasa büyüme, dünyanin ikinci ekonomisi Türkiye olmustur. Bu yüzde 7’lik büyümenin içerisine bakildiginda yüzde 11.4’lük sanayide bir büyümedir" diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan ASKON Kilis Subesi Baskanligina Mehmet Ali Eryilmaz seçildi.
Kaynak: İHA