Askida Kayisiya Yogun Ilgi

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde yasayan Nedim Ulubaba, bahçesinde yetistirdigi kayisilari için askida kayisi kampanyasi düzenledi. Vatandaslar, isteyenlerin ücretsiz yedikleri askida kayisi için tesekkür etti.

Askida Kayisiya Yogun Ilgi
Türkiye’deki 17 milyon kayisi agacindan 8,5 milyon civarinda kayisi agaci bulunan ve “Dünyanin kayisi baskenti” olarak nitelendirilen Malatya’da 50 bin civarinda aile geçimini bu üründen sagliyor. AB tescilli kayisi, Türkiye ekonomisine yilda 250-350 milyon Dolar döviz girdisi sagliyor.

“Askida kayisi yogun ilgi görüyor “

Malatya’da bir vatandas, bahçesinden topladigi ve evinin kapisinin önüne koydugu kutu kutu kayisiyi vatandaslara, ‘gönül rahatligiyla yiyebilirsiniz. Helal hos olsun yazisi’ yazarak halkin begenisine sundu. Battalgazi ilçesinde yasayan Nedim Ulubaba, "Burasi Ulucami güzergâhi oldugu için askida kayisi turistlerin ilgisini çekti. Amacimiz Malatya’nin kayisisini ve Türkiye’mizin cömertligini dünyaya tanitmaktir. Çocuklar geliyor yaziyi okuyunca kayisi aliyor. Insana mutluluk veriyor. Ben basinda durmuyorum. Pencereden bakiyorum ki rahatlikla alsinlar, yesinler. Paylasmak berekettir. Paylastikça memleketimize bereket gelir. Sözleri paylasiyoruz, söylüyoruz ama bunlari uygulamak önemli. Es dost arkadas bahçemize gelir bana sormadan meyvesini yiyebilir o önemli degil. Mühim olan yabancinin gelip yemesi. Vatandaslarin ilgisi yogun. Gelip fotograf çekiyorlar kayisisini yiyip gidiyorlar. Bu dördüncü koli koyusum. Biz Malatyaliyiz Kayisimiz herkes tatsin ve gönül rahatligiyla yesinler” dedi.

Ulubaba, askida kayisidan dolayi çok sayida tesekkür aldigini dile getirerek, "Güzel olan seyleri gösterecegiz ki çiftçilerimiz de örnek alsin. Vatandaslarimiz askida kayisi uygulamasindan dolayi tesekkür ediyor. Bizim güzelligimiz ve örfümüz ikramda bulunmayi emir ediyor. Buradan geçen herkes rahat bir sekilde yesinler istedim. Herkese afiyet bal seker olsun. Annem ve babam için dua ediyorlar. Allah razi olsun diyorlar” seklinde konustu.



“Böyle güzel bir uygulamadan dolayi Nedim Ulubaba’ya tesekkür ediyorum”

Askida kayisi uygulamasini degerlendiren Talha Özdil ise güzel bir uygulama oldugunu ifade ederek, “Askida kayisi uygulamasi güzel. Herkes burada gönül rahatligiyla kayisi yiyoruz. Nedim Ulubaba’ya tesekkür ediyorum, eskiden olan özelliklerimizin gün yüzüne çikarilmasinda vesile olan Ulubaba’ya tesekkür ediyoruz. Allah razi olsun kendisinden. Insallah bundan sonra böyle güzel uygulamalari görürüz. Gelenegimiz örfümüz bizi biz yapan degerlerimizdir” diye konustu.

Kaynak: İHA