Arap Koalisyonu Açiklamasi Yemen'deki Husilerin Suudi Arabistan'a Gönderdigi Bomba Yüklü IHA Imha Edildi

Yemen'de hükümete destek veren Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Husi milislerin Suudi Arabistan topraklarina gönderdigi bomba yüklü bir insansiz hava aracinin (IHA) düsürüldügünü duyurdu.

Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'da, koalisyon güçlerinin saldiriya iliskin resmi açiklamasina yer verildi.

Açiklamada, Iran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Hamis Musayt bölgesine gönderdigi bomba yüklü bir IHA'nin etkisiz hale getirildigi aktarildi.

Husi saldirilarinin bosa çikarildigi belirtilen açiklamada, Husilerin sivilleri hedef almaya devam ettigi ve koalisyon güçlerinin de buna karsi gerekli önlemleri aldigi ifade edildi.

- Husilerden "Kral Halid Hava Üssü'nü hedef aldik" açiklamasi

Öte yandan Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, Suudi Arabistan'in Hamis Musayt bölgesinde yer alan Kral Halid Hava Üssü'nü hedef aldiklarini belirtti.

Seri, saldiriyi "Kasif-2" tipi IHA ile gerçeklestirdiklerini ve hedefin tam isabetle vuruldugunu kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi mesru Yemen hükümetine destek veriyor.

Husiler sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini hedef aliyor.

Kaynak: AA