AK Parti Antalya Genisletilmis Il Danisma Toplantisi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy: 'Gerek sayin Disisleri Bakanimizla birlikte yürüttügümüz uluslararasi diplomasi trafigi, gerekse yerli ve yabanci turizm paydaslarimizla kurdugumuz güçlü iletisim ve yürütmekte oldugumuz dünyanin en kapsamli tanitim çalismalariyla turizmi yeniden rayina oturtmayi basaracagiz' 'Bakin dün Rusya, daha önce Almanya'dan bekledigimiz iyi haberler geldi. Türkiye'ye olan kisitlamalar, inaniyorum ki kalkmaya devam edecek' AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim: '2023'e giderken artik yüz yüze tedbirleri de alarak parti faaliyetlerimizi, vatandaslarimizla yüz yüze görüsmeleri çok daha seri sekilde çok daha genis bir sekilde baslatacagiz'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Gerek sayin Disisleri Bakanimizla birlikte yürüttügümüz uluslararasi diplomasi trafigi, gerekse yerli ve yabanci turizm paydaslarimizla kurdugumuz güçlü iletisim ve yürütmekte oldugumuz dünyanin en kapsamli tanitim çalismalariyla turizmi yeniden rayina oturtmayi basaracagiz." dedi.

Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen AK Parti Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda konusan Ersoy, Kovid-19 salginin bütün sektörleri vurdugunu, en agir sonuçlarini da turizm ve kültür-sanat üzerinde gösterdigini söyledi.

Bu sonuçlarin etkisini mümkün oldugunca hafifletmek için gerek turizmde gerek kültür-sanat alaninda hizli bir süreç isleterek tedbir ve destek paketleri hayata geçirdiklerini belirten Ersoy, 2020'yi halihazirda verilen destek ve ödeneklerde hiçbir aksamaya mahal vermeden, hatta önemli ölçüde artis ile geride biraktiklarini ifade etti.

Ersoy, "Veriler göstermistir ki geçen yil turizmde rakibimiz olan ülkelere oranla neredeyse yüzde 20 daha iyi performans sergilemeyi basardik. Kültür sanat alaninda da tedbirlerimiz ve destek ödemelerimiz, sanat kurumlarimizin ve sanatçilarimizin bu süreci agir sonuçlar yasamadan atlatmasinda ciddi pay sahibi olmustur. Halihazirda devam eden desteklerimiz de bulunmaktadir." dedi.

- "Bu yatirimi Manavgat ve Kemer-Çamyuva halk plajlarimiz ile birlikte sürdürecegiz"

Hiçbir kosul altinda hizmet üretmekten geri kalmadiklarini aktaran Ersoy, girisleri ücretsiz olan ve 5 yildiz kalitesinde hizmet veren halk plaji projelerinden ikisini Kadriye ve Belek'te hizmete aldiklarini belirterek söyle konustu:

"Toplam 17 milyon lira tutarindaki bu yatirimi insallah bu yil açilisini yapacagimiz Manavgat ve Kemer-Çamyuva halk plajlarimiz ile birlikte sürdürecegiz. Bu 4 plajimizla Antalyalilara 12 bin sezlong kapasiteli, spor sahalarindan çocuk alanlarina, restoranlarindan engelli dostu tasarimlara kadar farkli sosyal donatilari tamamlanmis eksiksiz bir hizmet kazandirmis oluyoruz."

Bir diger önemli hizmetin altyapi alaninda olacagini aktaran Ersoy sözlerini söyle sürdürdü:

"Tabii altyapi yatirimlari aslen büyüksehir belediyelerinin sorumlulugunda, ancak 2019'da sayin Cumhurbaskanimiz, büyüksehir belediyeleriyle yapmis oldugu toplantida belediyelerin yetersiz kaldigi durumlarda destek olunmasi talimati vermislerdir. Turizmi Tesvik Kanunu'nda yapilan düzenlemeyle de Bakanligimiza turizm bölgelerinde altyapi ve aritma tesisleri yapma, devralma ve isletme yetkisi verildi. Ilk basvuruyu da Antalya Büyüksehir Belediyesinden aldik.

Bakanligimiz ile Antalya Büyüksehir Belediyesi Antalya Su ve Atiksu Idaresi Genel Müdürlügü arasinda 4 Aralik 2019'da imzalanan protokolle yaklasik 206 milyon arti KDV ihale bedelli Antalya Serik 2 Atiksu Aritma Tesisi ve Baglantili Altyapi Tesisleri Yapim Isi'ni devraldik. Hizla gerekli çalismalari yaparak 2020'de kolektör hatlari imalatlarini tamamladik. 3 terfi merkezini ve atik su aritma tesisini insallah bu yil bitmeden hizmete almayi planliyoruz. Bu sayede, bölgenin 2050'ye kadar atik su anlaminda sorun yasamayacagini öngörmekteyiz."

Ersoy, kültür-sanat noktasinda da gerekli tedbirleri alarak 2020'de Patara Yili kapsaminda, birçok etkinlik gerçeklestirdiklerini, bu yil da Patara'yi ön plana çikarmayi sürdürdüklerini söyledi.

- "Turizmi yeniden rayina oturtmayi basaracagiz"

Türkiye'de hizla devam eden asilama süreci ve normallesmeyle etkinlik sayisinin arttigini, insanlarin ilgi ve katilimlariyla da eski günlere dönülecegini belirten Ersoy, gelecek hafta Antalya Uluslararasi Tiyatro Festivali'nin 11'inci kez perdelerini açacagini hatirlatti.

Bakan Ersoy sunlari kaydetti:

"Malumunuz oldugu üzere, geçen yil yaklasik 16 milyon turist agirladik ve onlari sorunsuz bir tatil deneyimiyle bulusturduk. Bizzat kendi yetkililerinden, Türkiye'de tatil yapan yabanci misafirlerimiz arasinda bulas oraninin çok düsük kaldigi teyit edilmistir. Bunu, dünyadaki ilk örneklerden biri olan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programimiz ile hep beraber basardik. Havalimanlarindan ulasima, tesislerden turizm araçlarina, turist hareketinin her adimini kapsayan programimiz, uluslararasi standartlari, uygulamadaki disipliniyle basariyi beraberinde getirmistir.

Gerek sayin Disisleri Bakanimizla birlikte yürüttügümüz uluslararasi diplomasi trafigi, gerekse yerli ve yabanci turizm paydaslarimizla kurdugumuz güçlü iletisim ve yürütmekte oldugumuz dünyanin en kapsamli tanitim çalismalariyla turizmi yeniden rayina oturtmayi basaracagiz. Bakin dün Rusya, daha önce Almanya'dan bekledigimiz iyi haberler geldi. Türkiye'ye olan kisitlamalar inaniyorum ki kalkmaya devam edecek. Elbette tabii bu yildan 2019 rakamlarini yakalamayi beklemiyoruz ancak salginin psikolojik etkileri insanlari rahatlamaya, dolayisiyla seyahate, tatile yönlendiriyor."

Tüm dünyada turizm sektöründe "V" tipi bir yükselis beklendigini aktaran Ersoy, Cumhurbaskani Erdogan'in liderliginde yürüttükleri detayli ve seffaf çalismalarla kazandiklari güvenin meyvelerini toplamaya basladiklarini ve toplamaya devam edeceklerini söyledi.

Ersoy, "Genelde Türkiye, özelde de Antalya için ifade edebilirim ki güçlü bir sekilde ayaga kalkacak ve daha büyük hedeflere odaklanacagimiz yeni basarilari hep birlikte tecrübe edecegiz." dedi.

- "Azerbaycanlilarin duydugu mutluluk ve gösterdigi muhabbet tarifsiz"

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim da bir haftadir Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Brüksel'den Azerbaycan'a oradan da Antalya'ya geldigini, bu bir hafta içinde yapilanlarin Türkiye'nin Cumhurbaskani Erdogan'in liderliginde nereye geldigini gösterdigini söyledi.

Erdogan'in Brüksel'de bütün önemli NATO ülkelerinin devlet baskanlari ve basbakanlariyla hem ikili ve müttefiklik alaniyla ilgili hem de bölgesel konularda kapsamli görüsmeler yaptigini belirten Yildirim, bu vesileyle Türkiye'nin tezlerinin bir kez daha kamuoyu ile paylasildigini ifade etti.

Yildirim, daha sonra Cumhurbaskani Erdogan'in Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile Susa'da, dünyaya ve isgalcilere karsi en anlamli mesaji verdigini belirterek, "Azerbaycanlilarin duydugu mutluluk ve gösterdigi muhabbet tarifsiz." dedi.

Antalya'da ise Güneydogu Avrupa devlet ve hükümet baskanlarinin katildigi, Türkiye'nin dönem baskanligindaki son toplantiya ev sahipligi yapildigini belirten Yildirim, burada Balkanlarda baris ve istikrarin devam etmesi için Cumhurbaskani Erdogan'in basindan beri bölge ülkeleriyle yürüttügü dengeli politikanin nasil benimsendigine sahit olundugunu söyledi.

Yildirim, Balkanlarda hesabi olan emperyal güçlerin, her zaman gözyasi ve aci getirdigini, ancak Osmanli dahil Türkiye'nin orada kardesligin daim olmasi, etnik ve din, dil ayriliklarinin çatisma vesilesi olmamasi için çok önemli isler yaptigini belirterek sunlari kaydetti:

"Özellikle Sirbistan Bosna Hersek Baris Yolu, bu kardesligi, bu is birligini pekistiren, saglamlastiran önemli bir projedir. Sayin Cumhurbaskanimizin iradesiyle baslatilan bir projedir. Baskalari bölge için sadece konusuyor. Sadece nutuk atiyor ama ellerini tasin altina hiçbir zaman koymuyor. O bölge ülkelerinin konusmalarinda 'Bize asi gönderdiniz, saglik malzemesi gönderdiniz. Imdadimiza ilk olarak siz yetistiniz.' demelerini ve bu yüzden de tesekkürlerini sayin Cumhurbaskanimiza bütün dünyanin önünde ifade etmeleri, bir Türk vatandasi olarak bize en büyük gururu yasatti."

Tüm dünyanin salgin nedeniyle büyük aci yasandigini ve bu süreçte hiçbir seyin öngörülemez hale geldigini belirten Yildirim, Türkiye'nin ise vaktinde yaptigi yatirimlar sayesinde bu olaganüstü dönemi en az hasarla atlatan ülkeler arasinda yer aldigini söyledi.

Yildirim sunlari kaydetti:

"Bu toplantiyla birlikte Antalya programi bitiyor ama buradan teskilatimizin almasi gereken mesaj sudur; 2023'e giderken artik yüz yüze tedbirleri de alarak parti faaliyetlerimizi, vatandaslarimizla yüz yüze görüsmeleri çok daha seri sekilde çok daha genis bir sekilde baslatacagiz. Bu toplanti, bunun isaretidir ve insallah sadece Antalya'da degil 81 vilayetimizin tamaminda, bütün ilçelerimizde, mahalle ve köylerimizde, herkese her gönüle ulasmanin firsatini bulup eski güzel günleri tekrar ihya edecegiz. Antalya teskilati bu yönde öncü bir adim atti, insallah diger iller de bunu takip edecek."

Daha sonra kalabaliga "2023 için hazir misiniz?" sorusunu yönelten Yildirim'a salondakiler, "haziriz" cevabini verdi. Ardindan, "2023'te tekrar AK Parti'yi, tekrar Cumhurbaskanimizi seçmek için canla basla çalismaya var misiniz?" sorusunu soran Yildirim, kalabaliktan "variz" cevabini aldi.

Yildirim, Antalya'da da yeni basarilara Cumhurbaskani Erdogan'in liderligiyle milletvekilleri, kadin ve gençlik kolu teskilatlari ile yeni basarilara imza atacaklarini belirtti.

Yarin Babalar Günü oldugunu animsatan Yildirim, bu dünyadan ebedi aleme irtihal eden tüm anne ve babalara rahmet diledi, hayatta olanlarin ise ellerinden öptügünü söyledi.

AK Parti Il Baskani Ibrahim Ethem Tas da AK Parti olarak, daima hizmet üreten bir parti olduklarini söyledi. Iktidarda olduklari süre içinde önemli yatirimlar yapildigini dile getiren Tas, Antalya'nin da bu yatirimlardan nasibini aldigini belirtti. Tas, il teskilati olarak 2023 seçimlerine hazir olduklarini bildirdi.
Kaynak: AA