8 Aydir Sokak Sokak Kayip Karisini Ariyor

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde 8 ay önce tartistiktan sonra evi terk eden dini nikahli esinden bir daha haber alamayan koca, esinden gelecek iyi bir haber bekliyor.

8 Aydir Sokak Sokak Kayip Karisini Ariyor
Izmir’de 2017 yilinda askerlik yaparken tanistigi Suriye uyruklu Hatice Hasret Ali’ye (23) asik olan Kerim Yalçin (24), askerden sonra Ali’yi alarak memleketi Gazipasa’ya getirdi. Gazipasa’da dini nikahla evlenen çift, 4 yildir ayni evi paylasiyordu. Tarim isçisi olarak çalisan Kerim Yalçin ile esi Hatice Hasret Ali, 7 Kasim 2020 tarihinde tartisti. Tartisma sonrasi sigara almak üzere markete çikan Yalçin, eve döndügünde esi Ali’yi evde bulamadi. Telefonla ulastigi esinin Alanya’ya gittigini ögrenen Yalçin, bir daha kendisine ulasamadi. Polise giderek esinin kayip oldugu ihbarini veren Yalçin, yaklasik 8 aydir esinden gelecek bir haberi bekliyor.

Tartistiklari geceyi anlatan Yalçin, “Esime yaylaya gitmek istedigimi söyledim, o da gelmek istemedigini söyledi.

Bunun üzerine tartistik. Ben sigara almak için markete sigara almaya gittim. Geldigimde evde esimi bulamadim. Biraz bekledim gelmeyince telefonunu aradim. Bana yere düstügünü, elinin yaralandigini ve su an Alanya’da oldugunu söyledi.

Daha sonra telefon kesildi. Bu son konusmamiz oldu. Bir daha kendisine ulasamadim. Bunun üzerine polis karakoluna giderek durumu ilettim” dedi.

Esiyle ailesinin rizasi olmadan kaçarak evlendiklerini belirten Yalçin, “Esimin babasi Suriyeli, annesi ise Kahramanmarasli. Kaçarak evlendigimiz için ailesi kendisin reddetti. Ailesinin yanina gitmis olabilecegini düsünerek ailesini de aradim ama bir daha kendilerini aramamami söylediler. Onlara da ulasamiyorum. Esim esyalarini, takilarini almadan evden çikmis. Üzerinde 40 lira para vardi. Bu parayla hiçbir yere gidemez” diye konustu.

Esine kizgin olmadigini dile getiren Yalçin, kendisinden iyi yada kötü bir haber almak istedigini söyledi.

Yalçin, “Esime kizgin degilim. Kendi rizasiyla gittiyse kendine yeni bir yasam kurduysa, evlendiyse bunu bilmek istiyorum. Bilirsem en azindan gelecek bir haberi beklemem, kendisini aramam” seklinde konustu.

Yalçin, esini görenlerin kendisine veya güvenlik güçlerine insanlik namina ulasmasini istedi.

Yalçin’in ev sahibi Ismihan Mercan, Hatice Hasret Ali’nin iyi bir kadin oldugunu ve evini terk edecek birisi olmadigini söyledi.

Olay gecesini anlatan Mercan, “Hatice’nin kalbinde bir kötülük yoktu. Gidecek biri degildi. O gece aralarinda ufak bir tartisma olmus, herkesin arasinda olur böyle seyler. Komsular polise haber verdi, polis geldi. Tartismadan sonra Kerim’in ablasinin yanina gidip anahtari atmis gitmis. Ben de o gece aradim, Alanya’da oldugunu söyledi.

Evine dön bosver dedim. Bir daha ulasamadim kendisine. Bu tek basina bir yere gidecek biri degil, birisi alip bir yere biraktiysa bilmem” dedi.

Kaynak: İHA