Vali Yavuz, Devletin Sefkatli Elini 87 Bin Aileye Uzatti

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 17 yil önce Siverek’te kaymakamlik görevi sirasinda, esiyle birlikte baslattigi "Gönülden Gönüle" projesiyle bugüne kadar 87 binin üzerinde aileyi ziyaret etti.

Vali Yavuz, Devletin Sefkatli Elini 87 Bin Aileye Uzatti
Kocaeli Valisi Seddar, Yavuz 2004 yilinda Siverek’teki kaymakamlik görevi sirasinda, ihtiyaç sahibi ailelere umut olmak amaciyla baslattigi "Gönülden Gönüle" projesini kararlilikla sürdürüyor. Esi Selda Yavuz’la birlikte baslattigi proje kapsaminda Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 17 yillik sürede 87 binin üzerinde aileye ulasarak, umut oldu. Siverek’te baslattigi projeyi, kaymakam olarak görev aldigi Kemer ve Gaziosmanpasa ilçelerine tasiyan Vali Yavuz, daha sonra vali olarak görev yaptigi Usak, Mus, Ordu ve Kocaeli’de de basari ile uyguladi. “Insani Yasat ki Devlet Yasasin” slogani ile görevini sürdüren Vali Seddar Yavuz, görev aldigi her sehirde sehit aileleri, gaziler, engelliler, yaslilar, öksüzler, yetimler ve ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaslari yalniz birakmiyor.

Kocaeli’de 1 yilda 4 bin 658 aile ziyaret edildi

Sosyal medya, telefon, elektronik posta gibi iletisim araçlariyla iletilen taleplerin ilgili birimlere yönlendirilmesiyle, diger ihtiyaçlarin ise ev ziyaretleri yapilarak yerinde tespit edilmesi amaciyla çalismalarini yürüten Yavuz, Sosyal devlet anlayisinin benimsenmesi, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin kisa sürede çözülerek toplumun refah seviyesinin artirilmasi, devlet ve halk arasindaki bagin güçlenmesini saglamayi hedefliyor. Proje kapsaminda Kocaeli’de görevi sirasinda Vali Yavuz ve esi Selda Yavuz, bir yillik süre zarfinda 4 bin 658 haneyi ziyaret etti. Üstlendikleri görevin önemine dikkat çeken Vali Yavuz, "Bu meslegin en önemli özelliklerinden biri Anadolu’da halkimizin bizi ’Devlet’ olarak tanimlamasidir. Halkimizin gözünde devlet, her seydir. Ihtiyacini, sorununu paylasabildigi, derdine çare aradigi makamlardir buralar” dedi.



“Gece karanliginda bu isi yürütüyorduk”

“Amacimiz gönül köprüleri kurmak, kimseyi kimsesiz birakmamak” diyen Vali Yavuz, “Ulasamadigimiz her insan bizim için kayiptir’ dedik. Devletin oldugu yerde kimse kimsesiz degildir anlayisiyla bu güne kadar 87 binin üzerinde aileye ulastik. Binlerce çocugumuzun üniversite bitirmesine, meslek sahibi olmasina vesile olduk, binleri ifade edebilecegimiz sayida insanimizi sagligina kavusturduk. Binlerce ailenin ev esyasindan tamiratina, ev sahibi olmasina kadar genis bantta hizmetlerimiz oldu. Tespit ettigimiz ailelerin kapisini çalmak, o andaki hallerini görmek ve o halleriyle onlari degerlendirmek, hastasi varsa tedavi ettirmek, çocugu okula gidemiyorsa çocugunu okula göndermek, ev esyasi yoksa temin etmek, gerekiyorsa evini tamir etmek gibi genis bir projedir; “Gönülden Gönüle”. Büyük bir heyecanla vakif çalisanlarimizla gece karanliginda bu isi yürütüyorduk. Büyük bir zevk almaya, mutlu olmaya basladik. Insanlari mutlu ettikçe daha çok mutlu olduk. Sonrasinda bu projeyi gündüzlere yaydik. Birçok köye ulastik. Bu proje il, ilçe merkezleriyle sinirli kalmadi. Istanbul Gaziosmanpasa’da kapi kapi dolasarak bu projeyi devam ettirdik. Valilik görevlerimde de sürdürdük” diye konustu.



"Amacimiz bize gerçekten ihtiyaci olan insanlara ulasmaktir”

“Projeyi esi ve kaymakamlar ile eslerinin katkisiyla titizlikle sürdürdüklerini dile getiren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Makamlar aslinda lütuf oldugu kadar imtihandir. Herkese kaymakamlik, valilik nasip olmayacagina göre böylesine ulvi bir görevi ifa ederken de milletin duasinda, gönlünde olmak ve Hazreti Ömer’in ’Firat’in kenarinda bir koyunu kurt kapsa bundan kendimi sorumlu addederim’ dedigi gibi bu sehrin bize emanet edildigini, insanlarin herhangi bir sikintisi oldugunda da dertlerine derman olmanin temel görevimiz oldugu anlayisiyla hareket ediyoruz. Amacimiz bize gerçekten ihtiyaci olan insanlara ulasmaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA