Vali Karaloglu'ndan Çermik'e Müjde

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinin, Çermik ilçesinde kentin mimari yapisina uygun sekilde insa edecegi belediye hizmet binasinin temeli atildi. Burada konusan Vali Karaloglu, Seyhan Dede Selalesinin Milli Park olacagi müjdesini verdi.

Vali Karaloglu'ndan Çermik'e Müjde
Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Çermik Belediye binasinin temel atma törenine katildi.

Vali Karaloglu, temel atma töreninde yaptigi konusmada, Büyüksehir Belediyesinin, Çermik Belediye binasi projesini bölgenin mimari yapisina uygun sekilde revize ettiklerini söyledi.

Yipranmis ve sorunlu altyapisiyla yagisli havalarda su baskinlarinin gerçeklestigi Çermik Çarsisini da sokak sagliklastirma projesi kapsaminda yenileyeceklerini ifade eden Vali Karaloglu, belediye binasinin insasi ve Çermik Çarsisi düzenleme isinin 2022 baharinda tamamlandiginda ilçenin çehresini degistirecegini belirtti.

Ilçede kullanilmayan iki otel binasinin dayaniksiz olmasi nedeniyle yiktirildigini dile getiren Vali Karaloglu, ortaya çikan 40 dönümlük alanin, Çermik’in kardes belediyesi olan Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan park yapilacaginin müjdesini verdi. Vali Karaloglu, kaplicalarin hemen yani basinda 40 dönüm arazi üzerine insa edilecek parkin adinin da Samsun-Çermik Dostluk Parki olacagini vurguladi.

Seyhan Dede Selalesi Milli Park oluyor

Bu degerli ve güzel ilçeye bu yatirimlarinda az geleceginin altini çizen Vali Karaloglu, söyle konustu:

“Çermik merkeze 30 kilometre mesafede dogal güzellikleriyle önemli bir yere sahip olan Seyhan Dede Selalesinin Milli Park ilan edilmesi için Milli Parklar Malatya Bölge Müdürlügüne talimat verdim. Geçen hafta ekipler, alani gezdi ve rapor hazirladi. Bir iki teknik problemimiz bulunuyor. Insallah bunlari çözdügümüzde Seyhan Dede Selalesi ve civarini Milli Park olarak ilan edecegiz. Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin günü birlik ziyaretleri için orada lavabo, tuvalet, oturma banklarini insa edecek. Daha sonra alani Çermik Belediyesine teslim edecegiz. Proje tamamlandiginda ilçemize önemli bir katki sunacak.”

Vali Karaloglu, Diyarbakir’in 17 ilçesinde, hiç ayrim yapmadan ve ötekilestirmeden gece gündüz hizmet etmeye devam ettiklerini anlatti. 2021 yili içerisinde sadece kirsal mahallelerde bin 200 kilometre yola asfalt sereceklerine dikkati çeken Vali Karaloglu, suanda her ilçede santiyelerinin bulundugunu ve DISKI’nin 552 milyon liralik yatirimla ilçelerde içme suyu, kanalizasyon, aritma tesisi ve yagmur suyu altyapisi insa edecegini belirtti.

Vali Karaloglu, “Bazen soruyorlar, bu paralarin kaynagi ne? Bende onlari sunu söylüyorum, Allah Cumhurbaskanimizi var etsin. Diyarbakir ile ilgili hangi sorunumuzu aktardiysak talimat verdi, yetmedi takip etti. Cumhurbaskanimiz geçen yil Bitlis Ahlat’ta bölgenin il valilerini topladi. Orada Diyarbakir’in en önemli sorununun içme suyu ve yeni bir isale hatti oldugunu arz ettim. Hiçbir yatirim programinda yoktu. Sorunun ortadan kaldirilmasi için proje ek yatirim programina alindi. Ödenek kondu ve subat ayinda ihalesi yapildi. Nisanda sözlesmesi imzalandi ve suanda çalismalar basladi” dedi.

Diyarbakir’in birikmis problemlerinin çözümü konusunda tüm Bakanliklar ve milletvekillerinin ciddi desteklerinin oldugunu ifade eden Vali Karaloglu, kentte yakalanan pozitif hava, huzur ve güven ortaminin devam etmesiyle birlikte tüm sorunlari bir bir çözeceklerini kaydetti.

Vali Karaloglu ve beraberindekiler törenin ardindan esnaf ziyareti gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA