Usak Bahçeleri Ekinezya Ile Çiçekleniyor

Usak’ta çiftçilikle ugrasan 38 yasindaki Fatma Çevik, il tarim ve ilçe tarim müdürlügünün tesvikleri ile katildigi projede kapsaminda 1 dekarlik alanda 230 kilogram ekinezya bitkisi üretti. Çevik, Ihlas Haber Ajansi muhabirlerine yaptigi açiklamada, bu sene alani genislettiklerini belirtti.

Usak Bahçeleri Ekinezya Ile Çiçekleniyor
Fatma Çevik, Usak’ta Sivasli ilçesine bagli Tatar Kasabasi’nda yasayan 38 yasindaki bir çiftçi. Fatma Çevik, yetkililerin tesvikleri sonrasinda soguk alginligi, bronsit, nezle gibi hastaliklara iyi geldigi ve bagisiklik sistemini güçlendirdigi bilinen ekinezya bitkisi yetistirmeye karar verdi. Çevik, Usak Valiligi Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan gelistirilen “Usak Bahçeleri Ekinezya Ile Çiçekleniyor” projesine katildi.

Proje kapsaminda ziraat mühendisleri tarafindan bir süre çiçegin ekimi, biçimi, sulama konulari hakkinda ders alan Çevik, Usak’ta ekinezya bitkisi diken ilk kadin çiftçi oldu ve 1 dekarlik alana 7 bin fide dikti.

Ekinezya bitkisinin kolay yetisecegini belirten Çevik, “Il Tarim ve Ilçe Tarim Müdürlükleri’nin tesvikleri ile projeye basladik. Nasil yetistirilecegine dair kurs verdiler. Biz de egitimden sonra proje kapsaminda ekinezya fideleri aldik. Ilk basta 1 dekarlik alanla basladik, toplamda 7 bin fide diktik. Ikinci etapta 2 dekara çikardik ve toplamda 16 bin fide diktik. Yaklasik olarak 1 dekarlik alandan 230 kilogram ürün elde ettik” dedi.

Kaynak: İHA