Traktör Sürücülerine Reflektör Bilgilendirmesi

Manisa’nin Alasehir ilçesinde traktör sürücülerinin yogun olarak kullandigi Akkeçili yolunda uygulama yapan ekipler hem sürücüleri bilgilendirdi hem de reflektör dagitimi gerçeklestirdi. Ekiplere Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun da eslik etti.

Traktör Sürücülerine Reflektör Bilgilendirmesi
Alasehir Bölge Trafik Denetim Istasyon Amirligi ekipleri traktörler üzerinde reflektör denetimi yaparak egitim sürücülere egitim verdi. Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun ve Bölge Trafik Amiri Nedim Uslu’nun da katildiklari uygulama egitiminde sürücülere ikramlarda bulunularak reflektör verildi.

Alasehir – Salihli Karayolu Akkeçili Mahallesi bölgesinde yapilan uygulamada karayolunda seyreden traktörler üzerinde çalismalar yapildi. Çalismada traktör sürücülerine ehliyet, ruhsat, sigorta gibi sorgular yapilirken, reflektör ve koruma bulundurulmasi uyarisinda bulunuldu. Yol kenarina üzerinde ’Sayin traktör sürücüleri reflektör tak, görünür ol’, ’Güvenli kullan, kabin veya emniyet çerçevesi kullan’, ’Emniyetini kullan, sevenlerini üzme’ gibi sloganlar yazili afisler ve kaza yapan traktörlerin fotograflari ile sürücüler uyarildi.

Bölge Trafik Amiri Nedim Uslu, "Memleketimiz çiftçilikle ugrasan bir bölge. Traktörü her zaman kullaniyoruz. Traktör bizim can damarimiz. Traktörlerimizle gece gündüz çalisiyoruz. Römorklara ve arkaya takilan is aletlerimize reflektör takarsak, devamli görünür olur. Gece gündüz arkamizdan gelen araçlar bizleri görebilir. Kazalara meydan vermeyiz. Geceleri arkadan gelen araçlar son anda fark ediyor, o zaman is isten geçiyor. Dolayisiyla traktörlerimizin arkasinda reflektör, yasam üçgeni, kabin mutlaka bulundurulmalidir." dedi.

Alasehir Kaymakami Abdullah Uçgun ise, "Traktörlere takacagimiz reflektör hem sizlerin can ve mal güvenligi, hem araç kullanan diger sürücülerin can ve mal güvenligi açisindan çok önemlidir. Sizlerin bu konuda daha dikkatli olmaniz gerekiyor. Özellikle bölgemizde is sezonu basladi.

Trafik hareketi artti. Yaz boyunca trafikte yogunluk artacaktir. Is sezonu nedeniyle gece gündüz is yogunlugu yasanacaktir. Sizlerin de bu yogunlukta trafik kurallarina daha çok riayet etmeniz gerekiyor." diye konustu.

Uygulamada reflektör verilen çiftçilerden Selamettin Karazeybek, "Bu uygulamalar bizim yararimiza. Bizim için daha iyi bizim sagligimizi düsünerek uygulama yapiyorlar." dedi.

Kaynak: İHA