'Tekirdag Lavanta Günleri' Basladi

Tekirdag'da bu yil ilk kez düzenlenen "Tekirdag Lavanta Günleri" basladi.

Vali Aziz Yildirim, Karahisarli Mahallesi'ndeki açilis töreninde yaptigi konusmada, Türkiye'de son yillarda lavantanin ekiminin arttigini söyledi.

Tarim kadar turizm açisindan da lavantanin getirisi oldugunu ifade eden Yildirim sunlari kaydetti:

"Ilimizde de her geçen yil lavantanin ekimi artiyor. Salgin döneminde tibbi ve aromatik bitkilerin daha çok talep edildigini gördük. Lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesi. Ilimizde genis alanlarda lavanta ekiliyordu ama bunu yeterince tanitmadigimizi düsünüyorduk.

Özellikle tesekkür ediyorum Il Kültür ve Turizm Müdürümüz bu etkinligi düzenleme teklifiyle geldi. Yagmur olmasina ragmen vatandaslarin ilgisi güzel bu da çok sevindirici. Yoldan geçenlerin de burada durup fotograf çektirdigini görüyoruz. Lavanta tarlalari özel gün fotograflari içinde tercih ediliyor."

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu da lavantanin tarimsal anlamda önemi büyük ama turizm açisindan da kente çok büyük katkisi oldugunu belirtti.

Mor renkli tarlalarin özellikle foto safari tutkunlarini ve vatandaslari kente çektigini ifade ederek, "Bu etkinlikle de vatandaslar bu güzelliklerin tadini çikaracak. Vatandaslarimiz lavantadan yapilan ürünleri de burada bulabiliyor. Stresini atmak isteyenler için burasi birebir." diye konustu.

Ardindan Vali Yildirim ve vatandaslar lavanta bahçesini gezerek fotograf çektirdi.

Etkinlige Vali Yildirim'in esi Güllühan Yildirim, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin, Il Jandarma Komutani Albay Osman Kiliç ve protokol üyeleri katildi.

Valilik himayesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce düzenlenen 2 gün sürecek etkinlikte kitap okuma, plates etkinlikleri, müzik organizasyonlari ve fotograf çekimleri gibi etkinlikler yapilacak.

Kaynak: AA