Tatbikat Gerçegini Aratmadi

Tokat’in Niksar ilçesinde AFAD, itfaiye ve ögrencilerin katildigi tatbikat gerçegini aratmadi.

Tatbikat Gerçegini Aratmadi
Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesine bagli Niksar Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve Itfaiyecilik bölümü tarafindan tahliye, yangin ve arama kurtarma tatbikati gerçeklestirildi.

Tatbikata ayrica Niksar Belediyesi itfaiyesi, AFAD ve Kizilay ekipleri de destek verdi.

Gerçegini aratmayan tatbikatta, çikan yangina itfaiye ekiplerince müdahale edilerek köpük ve su ile söndürüldü. Çatida mahsur kalanlar halat yardimiyla asagi indirilirken, deprem aninda sikisanlar ise arama kurtarma ekiplerince kurtarildilar.

Tatbikati izleyen Niksar Kaymakami Ilhami Dogan her türlü afete karsi bilinçli olunmasi gerektigini belirterek; “Bölgemiz afet bölgesi, ülkemiz afet bölgesi daha önceden zaten hem üniversitemiz hem AFAD ve Kizilay’imizla birlikte ortak tatbikat ve egitimler yapmistik. Bu bölümümüzün önemi hekikaten önemli. Belediyecilikte eskiden itfaiyeciler alinirken daha çok derleme toparlama seklinde egitimleri fazla olmayan insanlar toparlaniyordu. Bu yönüyle artik bu egitimleri almak suretiyle daha teknik ve daha ileri seviyede bir egitimle bu meslegin tam oturtacagini düsünüyorum. Bu vesile ile emegi geçen tüm hocalarimiza rektörlügümüze, dekanligimiza, yüksekokulumuzdaki hocalarimiza ve yöneticilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Niksar Teknik Bilimler MYO Sivil Savunma ve Itfaiyecilik bölümü Ögretim Görevlisi Mustafa Yildiz basarili bir tatbikat geçeklestirdiklerini ifade ederek; “Biz sivil savunma itfaiyecilik programi olarak bir aylik bir uygulama egitimini gerçeklestirdik ve bugünde tatbikatimizi sonlandirdik. Niksar itfaiyesi, Il AFAD Müdürlügü ve Kizilay ekibi olarak ortak bir tatbikat gerçeklestirdik. Tatbikatin içeriginde yangin, kurtarma, mahsur kalma ve tahliye olaylarina müdahaleden ibaretti. Bu ögrencilerimizin almis oldugu egitimleri bugün uygulamis oldular ve bu dönemi de bu sekilde basari ile tamamlamis oldular” diye konustu.

Kaynak: İHA