Sincan'da Sokak Köpeklerinin Rehabilite Edilecegi 'Egitim Parkuru' Tamamlandi

Sincan Belediyesi tarafindan çalismalari devam eden bin sokak hayvani kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi ve Bakim Evi’nde köpeklerin egitilerek rehabilite edilecegi “Egitim Parkuru” hizmet vermeye basladi.

Sincan'da Sokak Köpeklerinin Rehabilite Edilecegi 'Egitim Parkuru' Tamamlandi
Sincan Belediyesi tarafindan Polatlar Mahallesi’nde çalismalari devam eden bin sokak hayvani kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi ve Bakim Evi’nde köpeklerin egitilerek rehabilite edildigi “Egitim Parkuru” hizmete basladi.

Böylece tesiste egitilen köpekler yeni sahiplerine daha saglikli sekilde teslim edilecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügüne bagli 13 personelin görev yaptigi Egitim Parkuru’nda temel egitim alani ile serbest oyun alaninin yani sira rehabiliteye ihtiyaci olan köpekler için bir de havuz bulunuyor. Parkurda egitim alarak rehabilite edilen köpeklerin eski sagligina kavusmasi amaçlaniyor. Tesiste ayrica sokak hayvanlari popülasyonunu kontrol altinda tutmak için kisirlastirma faaliyetleri, güçten düsmüs ve bakima muhtaç olan hayvanlarin bakimlari ve tedavileri için 33 adet padoktan olusan her bir padokta 6 hayvana bakilabilecek genis bir ortam saglaniyor. Riskli hastalik tasiyan, belirtisi olan ve bulasicilik riski olan hayvanlarin bakim ve tedavileri için karantina alani da bulunuyor.
Kaynak: İHA