Romanyali Gazeteciler Marmaris'i Sevdi

Romanyali bir grup gazeteci bir turizm firmasinin destegi ile önce Bodrum, ardindan Marmaris’e gelerek bir takim ziyaretlerde bulundular.

Romanyali Gazeteciler Marmaris'i Sevdi


Romanya’nin baskenti Bükres ve Köstence’den gelen gazeteci televizyoncu ve sosyal medya fenomenleri ,Florentina Nit, Raluca Nicolae,Magda Colgiu, Adrian Boioglu-reporter; Paul Alexe,Denisa Luntraru, SandraStoicovici,Mihaela Gurau, Gabriela Peset ,otel ve restoranlarin pandemi döneminde turizm sektöründe alinan önlemler ve gezilmeye deger yerlerini kesfedip ülkelerinde çalistiklari yayin organlarinda yazmak için bir dizi gezi programina dahil oldu.

Romanya’nin en büyük yayin organlarinin temsilcilerinden Adrian Boioglu "Bizler ülkenin iki büyük sehrinden hem yazili basin hem de görsel basin temsilcileri olarak geldik. Türkiye’nin en güzel sehirlerinden olan Bodrum, Marmaris ve Fethiye’yi gezerek alinan pandemi önlemleri ve pandemiden sonra gelinmesi gereken yerleri yayin organlarimizda yazacagiz. Bugün belediye baskani Mehmet Oktay’i ziyaret ettik ve çok onur duyduk karsilikli fikir alisverisi yaptik buraya Romanya’dan yapilacak yatirimlar ve buradan oraya yapilabilecek baglantilar konusunda konustuk. Tekrar gelecegiz" dedi.

Özel bir tur sirketinib bölge müdürü Ali Kirli "Romanya’dan en son 2007 yilinda uçak indi. Gelen gazeteci kafilemiz 14 yil aradan sonra gelen ilk uçak ile geldi. Üç gün Bodrum, üç gün Marmaris sonra Dalyan turu Cumartesi Sarigerme ve son durak Fethiye’de son çekimlerini yapip Pazar günü Romanya’ya dönecekler’’ dedi.



Kirli konusmasinin devaminda, "Özellikle biz yerel acenteler olarak ülke ve bölgenin tanitimi konusunda yurt disinda bölgemizin tanitimlarini yapiyoruz hem de oradaki acente ve basin mensuplarini yerinde tanitimlar için seyahatlerini saglayip bölgeyi yerinde görmelerini sagliyoruz. Özellikle pandemide sektör olarak çok iyi sinav verdigimizi yerinde görüyorlar. Ülkelerine döndüklerinde aylarca her yerde haber yapiyorlar. Hello holidays ve peninsula turizm firmalarinin destekleri ile bu gezileri düzenliyoruz. Amacimiz o bölge ve ülke turizmine katki saglamak ve bunu yilda 4 - 5 kez olarak planliyoruz’’ seklinde konustu.

Marmaris’te meslektaslari ile bir araya gelerek fikir alisverisinde bulunan ve yarin tekne ile Dalyan turuna gidecek olan gazeteciler burada olmaktan çok mutlu olduklarini ve ülkelerine gidince buralari anlatmayi çok istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA