Mavi Gözlü Sehirde 'Mor Bahar' Senligi

Mavi gözlü sehir Tekirdag’da mor lavanta tarlalari vatandaslarin ziyaretine açildi. Lavanta tarlasina gelen Vali Aziz Yildirim, esiyle bol bol fotograf çektirdi.

Mavi Gözlü Sehirde 'Mor Bahar' Senligi
Tekirdag Kültür ve Turizm Il Müdürlügünce ’mavi gözlü sehir’ Tekirdag’da düzenlenen ‘Lavanta günlerinde bulusalim’ adli etkinlik kapsaminda Tekirdag - Malkara yolu üzerinde bulunan lavanta tarlasi ziyarete açildi. Düzenlenen mor bahar senligine Tekirdag Valisi Aziz Yildirim ve esi Güllühan Yildirim, Süleymanpasa Kaymakami Harun Kaya, Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Sahin, Tekirdag Kültür ve Turizm Il Müdürü Ahmet Hacioglu, Tekirdag Il Jandarma Komutani Albay Osman Kiliç ve çok sayida vatandas katildi.

Halk oyunlari gösterilerinden sonra, saganak yagisa ragmen vatandaslar lavanta tarlalarina akin ederek bol bol fotograf çektirdi. Mor bahar senligine Tekirdag’dan yani sira çevre illerden de çok sayida vatandas katildi.

Tarlaya gelen vatandaslar, durumdan çok mutlu olduklarini ifade ederek, mor bahar senliginin geleneksel hale getirilip, tarlada her yil bu senliklerin yapilmasini istedi.

Vali esiyle bol bol fotograf çektirdi

Tarlada bir süre esi ile birlikte gezip fotograf çektiren Tekirdag Valisi Aziz Yildirim yaptigi açiklamada, “Lavanta son yillarda ülkemizde oldukça ekim alanlari genisleyen bir itri bitki, ayni zamanda aromatik bir bitki yine bildiginiz gibi bütün dünyada tibbi ve aromatik bitkilerin özellikle bu pandemi döneminde çok fazla artik revaç buldugunu çok fazla müsteri buldugunu biliyoruz hepimiz. Ama tabii ki lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesi lavanta kokusu her zaman evlerde tercih edilen bir kokuydu. Ilimizde aslina bakarsaniz çok genis alanlarda lavanta dikiliyor, ekiliyor ve bundan faydalaniyor. Ama bunu yeterince tanitmadigimizi düsünmüstük. Sonrasinda bu tarz bir etkinlik yaptik, bugün burada hava birazcik hafifte olsa yagiyor buna ragmen arkadaslarimiz burada, vatandasimiz burada bu bizim için oldukça sevindirici. Yol üzerinden gelip geçen vatandaslarimizin da lavanta tarlalarina girerek resim çektirdiklerini biliyoruz, artik dügün fotograflari, nisan fotograflari, özel gün fotograflari lavanta mevsiminde lavanta tarlalarinda da çok güzel bir sekilde yer aliyor, çok güzel kareler veriyor. Bunun için biz buraya da bekliyoruz. Ülkemizin cennet vatanimizin birçok noktasinda lavanta senlikleri düzenleniyor bizim de burada bugün basladi, iki gün daha bu sekilde devam edecek. Gelen misafirlerimizi bekliyoruz, hepsini güzel anlar bekliyor” dedi.

Vatandaslar da lavanta tarlalarinin ziyarete açilmasindan çok mutlu olduklarini ifade ederek, “Lavanta tarlalari Tekirdag’imiz için son derece önemli bir ekim alani. Tüm vatandaslarimiza hayirli olsun” dediler.
Kaynak: İHA