Kirklareli'nden Kisa Kisa

Kirklareli Kent Konseyi Baskanligi'na Yasemin Ertas seçildi.

Atilla Biçer divan baskanliginda bir dügün salonunda tek liste ile gerçeklestirilen genel kurul toplantisi, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan 179 delegeden 113'ünün oy kullandigi seçimde, kent konseyi baskanligina Yasemin Ertas seçildi.

Ertas, seçimin ardindan yaptigi konusmada, kendisine destek veren herkese tesekkür etti.

Kent konseyinin gündelik yasam kalitesini, çevre kosullarini, belediyenin sundugu hizmetler niteligini arttirmak üzere kurulmus bir fikir üretim fabrikasi olarak gördügünü ifade eden Ertas, 2007 yilindan bu yana bir çok alanda yapilan hizmetlere katki sundugunu belirtti.

Çevrenin gelecegi, esnafin bereketi, çocuklarin egitimi, kültür ve sanatin herkese ulasmasi için çalistiklarini aktaran Ertas, "Kadinlar, emekliler, yoksullar, anneler, issizler, dar gelirliler, gençler üreticiler, sözü olanlar sorunu olanlar için gelin ne yaptiysak hep birlikte yaptik diyelim. Mustafa Kemal Atatürk'ün dedigi gibi 'iyi bireyler kendinden çok üyesi bulundugu toplumu düsünen onun varliginin ve mutlulugunun korunmasina yasamini veren insanlardir' ilkesini savunuyoruz. Hepimiz 'biz' kelimesinin içindeki 'ben' olmanin dururunu yasayalim." diye konustu.

- Elektrik kesintisi

Lüleburgaz'da 2 köy ve 7 mahallede elektrik kesintisi uygulanacak.

TREDAS'tan yapilan açiklamada, bakim ve onarim çalismalari kapsaminda Umurca ve Emirali köyleri ile Cumhuriyet, Yildirim, Hürriyet, Dere, Gündogdu, Karsiyaka ve Yeni mahallelerine 20 Haziran Pazar günü bir süre enerji verilmeyecek.

Söz konusu kesintiler, Umurca ve Emirali köyleri ile Cumhuriyet, Yildirim, Hürriyet, Dere, Gündogdu, Karsiyaka mahallelerinde 09.00-13.00, Yeni Mahallesi'nde ise 09.00-16.00 saatlerinde uygulanacak.

Açiklamada, kesintiler nedeniyle elektrikli cihazlarin zarar görmemesi için vatandaslarin tedbir almalari isteniyor.

Kaynak: AA