Kiraathane Söylesilerinin 29'Uncusu Gerçeklestirildi

Kilis 7 Aralik Üniversitesinde Kiraathane Söylesilerinin 29’uncusu gerçeklestirildi.

Kiraathane Söylesilerinin 29'Uncusu Gerçeklestirildi
Yunus Emre ve Siiri” baslikli söylesi, 7 Aralik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. M. Fatih Kanter’in yönlendiriciligi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz’in sunumuyla çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

Söylesiye dinleyicileri selamlayarak baslayan Yildiz, UNESCO Anma ve Kutlama Yil Dönümleri Programlari kapsaminda, 2021 yili boyunca Haci Bektas Veli, Ahi Evran ve Yunus Emre’nin anilacagina dikkat çekti. Yildiz, Yunus Emre’nin Divan ve Risaletü’n-Nushiyye eserlerine kisaca degindikten sonra elimizde bulunan Divan nüshalarinin mukayeseli incelemesiyle Yunus Emre’nin 417 siirine ulasildigini belirtti.

Yildiz, Yunus Emre siirleri üzerinde çok fazla çalisma yapilmasina ragmen bu siirlerdeki ayet ve hadislerin tespiti konusunda yapilan çalismalarin az olmasina dikkat çekti.

Bu baglamda eksiklikleri gidermek maksadiyla ögrencilerine doktora çalismalari yaptirdigini söyleyen Yildiz, Yunus Emre’nin Divan’i içerisinde yer alan bütün siirlerinin içerisinde ya bir ayet tefsirinin ya da bir hadis serhinin yer aldigini belirtti.

Söylesi, soru-cevap bölümünün ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA