KBÜ'de Online Sosyoloji Seminerleri Yogun Katilimla Gerçeklestirildi

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Kulübü, Türkiye’nin farkli üniversitelerinden, alaninda uzman konuklari ile uzaktan egitim sistemini kullanarak online seminerler gerçeklestirdi.

KBÜ'de Online Sosyoloji Seminerleri Yogun Katilimla Gerçeklestirildi
Bir ay süresince toplam 8 ana oturumun ve iki alt oturum yer aldigi ve bin 500’ün üzerinde katilimcinin agirlandigi “II. Online Sosyoloji Seminerleri” birbirinden farkli konu basliginda birçok üniversiteden akademisyenleri ve dinleyicileri agirladi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyoloji Kulübü, Türkiye’nin dört bir yanindan farkli egitim seviyesindeki üniversite ögrencilerini, farkli üniversitelerden akademisyen ve farkli alanlardan misafir dinleyicileri “II. Online Sosyoloji Seminerleri” araciligiyla bir araya getirdi. Ayrica alt bir tema olarak düzenledigi “Duayen Hocalarimizla Bulusuyoruz” panellerinde alaninda iki önemli ismi çevrimiçi misafir etti. Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi’nin sagladigi online platformda gerçeklesen bulusmada birbirinden farkli konular konusularak tartisildi. Toplam 8 temel oturumun ve 2 alt oturumun yapildigi “II. Online Sosyoloji Seminerleri” Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Ögretim üyesi Doç. Dr. Adem Sagir’in “Sosyolojiye Çagri: Atölye Çalismalarindan Kesitler” sunumuyla tamamlandi. Seminerlere bin 500’ün üzerinde katilim saglandi. Karabük Üniversitesi Sosyoloji bölümü ögrencilerinin de aktif olarak katildigi “Online Sosyoloji Günleri Etkinligi” ayni zamanda geçen dönem birincisi yapilan etkinligin devamiyla Türkiye’de bir ilk oldu.

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Kulübü’nün II. Online Sosyoloji günleri kapsaminda alt basliklandirmayla düzenlemis oldugu “Duayen Hocalarimizla Bulusuyoruz” etkinligi kapsaminda iki degerli akademisyeni, Türkiye’nin dört bir yanindan akademisyen ve ögrenci konuklar bir araya geldi. 500’ün üzerinde katilimci ile gerçeklestirilen etkinlikler, büyük begeni topladi.

Iki özel etkinligin gerçeklestirildigi oturumlarin ilkinde Koç Üniversitesi Göç Arastirmalari Uygulama ve Arastirma Merkezi Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Içduygu “Gelecekte Göç Çalismalarina Bir Projeksiyon” baslikli oturumunu gerçeklestirdi. Içduygu, katilimcilara, göçün tarihsel perspektifinden söz ettikten sonra gelecekte göçe ait yönelislerin nasil gerçeklestirilebilecegini ve genç akademisyenlerin ve ögrencilerin göç baglami üzerinde gerçeklestirmek istedigi çalismalari hangi yöntem ve teorilerle uygulamalari gerektigine dair bilgilendirmelerde bulundu. Iç duygu, dinleyicilerin sorulari ile oturumunu tamamladi.

Ikinci oturumda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Ögretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Sancar “Türkiye’de ve Dünya’da Erkeklik Çalismalari” konu baslikli oturumunu gerçeklestirdi. Sancar, Türkiye’deki erkeklik ve babalik kavramlarina vurgu yaparken Türkiye’de yakin dönemde sayisinda artis görülen kadina siddetin nedenlerine ve çözüm yöntemlerine vurgu yapti. Sancar daha sonra dinleyicilerin yogun katilimiyla yöneltilen sorulara yanit vererek oturumunu sonlandirdi.
Kaynak: İHA