Kayseri'den Kisa Kisa

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Stanford Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi dünyanin en iyi üniversitelerinin yer aldigi WURI 2021 Dünya Yenilikçi Üniversiteleri siralamasinda ilk 30’a girdi.

Üniversiteden yapilan yazili açiklamaya göre, AGÜ, Kovid-19 salgini nedeniyle bu yil degerlendirme kriterleri arasina ilk kez alinan "kriz yönetimi" kategorisinde dünya ikincisi, ayrica "ögrenci hareketliligi ve ulasilabilirlik" kategorisinde de dünya altincisi olarak büyük bir basari elde etti.

Iki yil üst üste listede ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi olan AGÜ hem üniversiteye hem de Türkiye’ye büyük bir basari kazandirdi.

Basariyi degerlendiren Rektör Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, AGÜ’nün kisa sürede Times Higher Education (THE), QS (Quacquarelli Symonds), U-Multirank gibi dünyanin prestijli yüksekögretim derecelendirme kuruluslarinin dikkatini çekmeyi basardigini ifade etti.

Ayni zamanda Hansa Üniversiteler Birligi üyesi de olan AGÜ’nün uzun vadeye yayilan, planli bir uluslararasilasma ve markalasma stratejisi oldugunu vurgulayan Yilmaz, bu amaca ulasma noktasinda emin adimlarla ilerlediklerini kaydetti.

- Talas Belediyesinin hediye ettigi asker çantalarina yogun ilgi

Talas Belediyesinin vatani görevlerini yerine getirmek üzere askere gidecek gençlere hediye ettigi asker çantasinda yogun talep yasaniyor.

Ilçe Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan baslatilan uygulamayla ilçe sinirlari içerisinde ikamet eden Mehmetçiklerin, kislada ihtiyaç duyabilecekleri temel askeri malzemelerin yer aldigi çantaya basvurular hizla sürüyor.

Bir hafta önce baslayan uygulamayla 50 Mehmetçik, asker çantalarini alarak kislalarin yoluna koyuldu.

Uygulamadan haberdar olup asker çantasini alan 27 yasindaki Ahmet Alemdar Ayvaz, Yalçin'a tesekkür etti.

- Çolakbayrakdar, Kayseri’nin en büyük asfalt santiyesinde incelemelerde bulundu

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, çevre dostu özelligi ile 200 bin metrekare alana sahip Kayseri'nin en büyük asfalt santiyesinde incelemelerde bulundu.

Çolakbayrakdar, dünya standartlarina uygun, çevreye duyarli ve yüzde 100 yerli üretim olan asfalt plenti ile saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hizli, daha ekonomik ve daha kaliteli üretim imkani sunduklarini belirtti.

Kaynak: AA