Kars'a Turistler Gelmeye Basladi

Kars’a uzun süreden sonra yabanci turistler gelmeye basladi. Korona virüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda alinan tedbirlerin ardindan kademeli normallesme süreciyle birlikte Kars Kalesi ve Kümbet Camisi ziyaretçilerini agirladi.

Kars'a Turistler Gelmeye Basladi
Kars’in tarihi degerlerinin basinda yer alan Kars Kalesi ve Kümbet Cami (12 Havariler Kilise) yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. Kümbet Cami ve hemen yani basindaki Evliya Cami, Hasan-i Harakani Türbesi Kars’a gelenlerin akinina ugruyor.

Kovid-19 salgini dolayisiyla uzun süre sessizlige bürünen Kars’a kentte gelen turistlerle birlikte canlanmaya basladi.

Kentte gelen yerli ve yabanci turistler günesli havada tarihi mekanlarin gezmenin keyfini çikardi.

Bir yil aradan sonra Izmir’den Kars’a geldigini ifade eden vatandas, “Salgin nedeniyle bir yil aradan sonra tekrar Kars’a geldim. Tarihi, kültürü, sanati ve dogasiyla bütünlesen Kars her mevsim insanlari kendine çekiyor. Kars tarihi dokusuyla, dogasiyla, havasiyla tek kelimeyle süper bir yer. Türkiye’de görülmesini gereken en önemli yerlerden birisi Kars’tir” dedi.

Kars kontrollü normallesme süreciyle birlikte yeniden yurt içinden ve yurt disindan gelen turistlerle renklenmeye basladi.

Kümbet cami, 12 Havariler Kilisesi’ni ziyaret eden misafirler, buradan Kars Kalesi’ne çikiyor. Yerli ve yabanci turistler daha sonra otobüslere binerek Ani Ören Yeri’ne gidiyor.
Kaynak: İHA