GAP Gazeteciler Heyeti Semdinli'de

GAP Gazeteciler Birligi Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz, Baskan Vekili Hamit Özpolat ve farkli illerde görev yapan gazetecilerden olusan heyet, GAP Gazeteciler Birligi ile Hakkari’ye Dostluk Köprüsü projesi kapsaminda Hakkari’nin Semdinli ilçesini ziyaret ettiler.

GAP Gazeteciler Heyeti Semdinli'de


GAP Gazeteciler Birligi Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz, Baskan Vekili, Hamit Özpolat, Diyarbakir, Mus, Van, Urfa, Adiyaman, Gaziantep, Malatya, İçel ve Adana ve Silifke’den gelen gazeteciler il ve ilçelerdeki ziyaretlerini sürdürüyor.

Gazeteciler heyeti Semdinli ilçesi Belediye Baskani Tahir Sakli’yi makaminda ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Baskan Sakli, huzur ve güvenin saglandigi ilçede devletin her türlü yatirimi yaptigini söyledi.

Gazetecilerle ögle yemeginde bir araya gelen Baskan Sakli, daha sonra gazetecilerle birlikte ilçeden 40 kilometre mesafede bulunan Nehri köyündeki Seyyid Taha Hazretlerinin Mezari ve Kayma Sarayina ziyarette bulundular.

Heyete eslik eden Il Kültür ve Turizm Müdürü Idris Agacanoglu, Seyyid Taha Hazretlerinin Mezari ve Kayma Sarayi hakkinda bilgi verdi. Seyyid Taha Ailesi ile de bir araya gelen gazeteciler heyeti, Seyyid Taha Hazretlerinin Mezari ve Kayma Sarayi hakkinda önemli bilgiler aktardilar.
Kaynak: İHA