Erzincan'da Evinde Darbettigi Kadinin Para Ve Ziynet Esyasini Gasbettigi Iddia Edilen Zanli Yakalandi

Tunceli'de, üzerindeki para ve ziynet esyasi ile yakalanan zanli, Erzincan Il Emniyet Müdürlügüne getirildi Magdur olan 77 yasindaki Refika Safak: 'Bana para ve altinlari getir deyince getirdim. Nüfus cüzdanimi da aldi. Ben bunun üzerine engel olmak isteyince beni darbederek parmaklarini agzima basti ve gögsüme oturarak ölümle tehdit etti. Darbedilmemin etkisiyle kendimden geçtim. Beni herhalde öldü zannederek birakti”

Erzincan'da Evinde Darbettigi Kadinin Para Ve Ziynet Esyasini Gasbettigi Iddia Edilen Zanli Yakalandi
Erzincan’da evine girdigi kadini darbedip para ve ziynet esyasini gasbettigi ileri sürülen zanli polisin siki takibiyle gözaltina alindi.

Yunus Emre Mahallesi’nde yasayan 77 yasindaki Refika Safak’i esinin evde olmadigi sirada telefonla arayan bir kisi, kimlik bilgilerinin çalindigi ve adinin hirsizlik olayina karistigi gerekçesiyle jandarma ekiplerince evinde arama yapilacagini söyledi.

Uzun süren telefon konusmasinin ardindan jandarmanin eve gelecegini sanarak komsularindan yaninda bulunmalari istemek için kapiya çikan Safak, tanimadigi bir kisiyle karsilasti.

Bir anda eve giren zanli kapiyi örterek Safak'a evde altin ve para olup olmadigini sordu. Korkusundan evde bulunan 5 burma bilezik ile 2 bin 300 avroyu zanliya veren Safak, bu kisiye nüfus cüzdanini da istemesi üzerine itiraz etti.

Bunun üzerine yasli kadini bayilincaya kadar darbeden zanli para ve ziynet esyasini alarak kaçti.

Bir süre sonra kendine gelen Safak, durumu komsularina ve polise bildirerek yardim istedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri yaptiklari detayli çalisma ile zanlinin bir taksiye binerek bölgeden uzaklastigini tespit etti.

MOBESE kayitlarini da inceleyen ekipler çok sayida suç kaydi bulunan zanli E.U’nun eskalini belirleyerek, Tunceli yönüne gitmis olabilecegini degerlendirerek güzergahtaki emniyet ekiplerini uyardi.

Tunceli Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler de kent girisinde eskale uyan araç ve süphelilere yönelik çalisma baslatti.

Zanli E.U, polislerce üzerindeki para ve ziynet esyasiyla yakalandi.

- Tunceli'de yakalanan zanli Erzincan'a getirildi

Gözaltina alinan E.U, Erzincan’a getirip saglik kontrolünden geçirilerek Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesine götürüldü.

Magdur Refika Safak ise hastanede saglik kontrolünden geçirilip taburcu edildi.

Safak, hastane çikisinda AA muhabirinin sorulari üzerine, tanimadigi sahislarin kendisini telefonla aradigini belirterek, "Bana kimlik bilgilerimin çalindigini söyleyerek adimin bir hirsizlik olayina karistigi için jandarma ekiplerinin birazdan eve gelerek arama yapacagini söylediler. Evde tabanca bulunup bulunmadigini sordular. Ben de yok dedim. Bunun üzerine ben komsuyu yanimda bulunsun diye çagirmak için kapiyi açtigimda kapida bir adam bekliyordu. Ben kapiyi açar açmaz karsimda duran adam içeriye girerek kapiyi örttü."

- "Beni öldü zannederek birakti"

Bu kisinin içeri girdikten sonra kapiyi kapattigini anlatan Safak, "Eve girince 'altin ve para var mi' diye sordu. Ben de inkar etmedim var dedim. Bana para ve altinlari getir deyince getirdim. Nüfus cüzdanimi da aldi. Ben bunun üzerine engel olmak isteyince beni darbederek parmaklarini agzima basti ve gögsüme oturarak ölümle tehdit etti. Darbedilmemin etkisiyle kendimden geçtim. Beni herhalde öldü zannederek birakti.”

Hayati tehlikesi bulunmayan ancak yüzünde ciddi morluklar olusan Safak, ifadesine basvurulmak üzere Asayis Subesine götürüldü.
Kaynak: AA