Dolar/TL 8,68 Seviyelerinden Islem Görüyor

Dolar/TL, güne düsüsle baslamasinin ardindan 8,68 seviyelerinde islem görüyor.

ABD Merkez Bankasinin (Fed) beklentilerden "sahin" bulunan haziran toplantisi sonrasinda küresel çapta dolara olan talep artarken, bu durum emtia ve diger ülke para birimlerinde satis baskisini beraberinde getirdi.

Dolar endeksi, hafta basinda gördügü 90,3 seviyelerinden, Fed kararlari sonrasi yükselise geçti ve dün 92'nin üzerini test etti.

Bu gelismelerle dün 8,7294 ile iki haftanin en yüksek seviyesini gören dolar/TL, günü yüzde 1,3 artisla 8,7194'ten tamamladi.

Dolar/TL, bugün ise düsüse geçerek saat 10.40 itibariyla önceki kapanisin yüzde 0,2 altinda 8,6830'dan islem görüyor. Ayni dakikalarda önceki kapanis seviyesine göre avro/TL yüzde 0,5 azalisla 10,3350'den, sterlin/TL yüzde 0,7 düsüsle 12,0430'dan satiliyor.

Dolar endeksi ise dünkü kapanis seviyesine göre yüzde 0,1 artisla 92 seviyesinde hareket ediyor.

Analistler, piyasalarin bundan sonraki süreçte enflasyona iliskin beklentileri belirleyecek veri ve fiyatlamalara daha duyarli olacagini belirterek, dolar endeksindeki güçlenmenin devami halinde emtia ve diger ülke para birimleri üzerindeki baskinin artacagini, bu durumun enflasyonist kaygilari besleyerek diger ülke merkez bankalarini aksiyon almaya zorlayacagini söyledi.

Bugün veri gündeminin sakin oldugunu, Avro Bölgesi'nde maliye bakanlari toplantisinin takip edilecegini aktaran analistler, teknik açidan dolar endeksinin 92 seviyesinin üzerinde kapanislar gerçeklestirmesi halinde 93,1'in ise önemli direnç olarak izlenecegini bildirdi.

Kaynak: AA