Diyanet Isleri Baskani Erbas Ohri'de

Makedonya programi kapsaminda Ohri’yi ziyaret eden Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Ali Pasa Camii’nde Ohrili Müslümanlara hitap etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Ohri'de
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Makedonya’da Üsküp ve Gostivar’dan sonra Ohri sehrini ziyaret etti. Ohri Ali Pasa Camii’nde aksam namazi kildiran Diyanet Baskani Erbas, namazin ardindan camide bulunan Ohrili Müslümanlara hitap etti. Erbas, Anadolu topraklarinda bulunan Müslümanlarin Balkanlar’da yasayan kardeslerine derin bir sevgi duyduklarini ifade ederek, “Bu sevgi her zaman sizin için dua ve destek olarak kendisini göstermektedir. Bu bizim inancimizdan kaynaklaniyor. Hem Kur’an-i Kerim’de hem de hadis-i seriflerde müminlerin birbirini sevmesi emrediliyor. Rabbimiz, ’Müminler ancak ve ancak kardestirler’ buyuruyor ve Peygamber Efendimiz buyuruyor ki ’Sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmis olamazsiniz’ buyuruyor” dedi.

Camilerin Müslümanligin alametifarikasi oldugunu belirten Erbas, camilerin hem ibadet hem de egitim noktasinda Müslümanlar açisindan önemli oldugunu kaydetti.

Makedonya’ya ilk kez geldigini dile getiren Erbas, “Sizleri görmekle o kadar mutlu oldum ki. Burada Müslümanligin devam ediyor olmasinin en büyük vasitasi iste bu camiler olmustur. Camilerimiz olmamis olsaydi çocuklarimiz nerede ibadet edeceklerdi, Islam’i nasil ögreneceklerdi. Iste bu camiler sayesinde elhamdülillah. Bugün çok mutluyum. Üsküp’ten buraya gelinceye kadar sagda solda yolun her tarafinda minareleri görmek beni çok mutlu etti. Allah sayilarini arttirsin. Yine bir hadis-i serifinde Peygamber Efendimiz söyle buyuruyor ’Mahser günü hiçbir gölgenin bulunmadigi bir esnada Allah’in arsinin gölgesi altinda gölgelenecek yedi sinif insan vardir. Bunlardan birisi de huzuru mescitlerde, camilerde bulan ve orada yetisen gençlerdir.’ Rabbim gönlü, kalbi camilere bagli çocuklar, gençler yetistirmeyi hepimize nasip eylesin” diye konustu.

Konusmanin ardindan Ohri Müftüsü Samet Aydari, Baskan Erbas’a plaket takdim etti.
Kaynak: İHA