Bunun Sahtesini Anlamak Çok Zor

Son zamanlarda kullanimi oldukça artan polarize camli günes gözlüklerinin sahtelerinin de satildigini belirten uzmanlar, vatandasin bunu anlamasinin pek mümkün olmadigini belirtiyor.

Bunun Sahtesini Anlamak Çok Zor
Türkiye’de yaz aylarinda günes isinlarinin fazla gelmesiyle birlikte birçok vatandas günes gözlügü kullaniyor. Son zamanlarda vatandaslar günes isinlarindan en az etkilenmek için polarize camli günes gözlüklerine daha çok talep gösteriyor. Polarize, yansimalari çok iyi emebilen bir film tabakasidir. Günümüzde ise, polarize film tabakasi, islenmemis camin içine yerlestirilerek günes gözlügü sektöründe de kullaniliyor. Bu sayede, camin göz kamastirici isik yansimalarini emmesi saglaniyor. Çogu ürünün sahtesi oldugu gibi polarize camli günes gözlüklerinin de çakmasi yapiliyor. Sahtesiyle gerçegin ayirt edilmesinin zor oldugu ögrenildi.

“En güvenlisi gözlükçüden garanti belgesiyle birlikte almak”

Eskisehir’de uzun yillardir günes gözlügü satisi yapan tecrübeli esnaf Seyit Ali Ugur, vatandaslarin son zamanlarda polarize günes gözlüklerine talep gösterdigini söyledi.

Daha ucuza satilabilmek için sahtelerinin de yapildigini belirten Ugur, “Bu sene en çok sattigimiz polarize camli gözlükler. Polarize camlar; parlamayi ve yansimayi önlüyor. Özellikle araba kullanirken asfaltin parlamasini ve camdan giren günes isinlarini kesiyor. Son dönemlerde her seyin çakmasi oldugu gibi polarize camli gözlüklerinde sahtesini yapiyorlar. Bunlar göze ciddi zararlar verebilir. Sahte polarize camli gözlükleri vatandas anlayamaz. Insanlar ucuz diye sahte polarize camli günes gözlüklerini alabiliyor ama bunu yapmamasi lazim. 15- 20 liralik gözlükler sahtedir. Gerçek polarize camli gözlükler 150 liradan baslar. Göz sagligina dikkat etmeleri gerek. Gerçek polarize camli gözlügü isportacilar satmaz. Zaten gerçegiyle sahtesi zor ayirt edilir. O yüzden en güvenlisi bir gözlükçüden garanti belgesiyle birlikte almak” diye konustu.

Kaynak: İHA