Borsa Günü Düsüsle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,63 deger kaybederek günü 1.391,06 puandan tamamladi.

BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 23,09 puan azalirken, toplam islem hacmi 14,1 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 1,75 deger kaybetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 2,21 ile menkul kiymet yatirim ortakligi, en çok kaybettiren ise yüzde 3,98 ile metal ana sanayi oldu.

Analistler, ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) enflasyon ve faiz beklentilerindeki yukari yönlü revizyonlari ile varlik alimlarinin azaltilmasina yönelik çalismalarin yakinda tartisilmaya baslayabilecegi yönlendirmesi sonrasinda piyasalarda satis baskisinin devam ettigini söyledi.

Bundan sonraki süreçte enflasyona iliskin beklentileri belirleyecek veri ve fiyatlamalara daha duyarli olunmasinin beklendigini aktaran analistler, emtia fiyatlarinin seyrinin de takip edilecegini bildirdi.

Analistler haftaya Fed Baskani Jerome Powell'in Temlisciler Meclisinde yapacagi sunum ve Avrupa Merkez Bankasi (ECB) Baskani Christine Lagarde'in konusmasinin takip edilecegini belirtti.

Haftaya veri gündeminde ise yurt içinde tüketici güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanim orani, sektörel güven endeksinin takip edilecegini ifade eden analistler, yurt disinda ise Ingiltere Merkez Bankasi faiz karari, ABD'de büyüme ve dünya genelinde açiklanacak Satinalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) öne çiktigini dile getirdi.

Analistler, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.390 puanin destek, 1.470 ve 1.490 seviyelerinin direnç konumunda bulundugunu ifade etti.

Kaynak: AA