Bingöl Depreminden Etkilenen Erzurum'da Depremzedeler Için Yapilacak 575 Konutun Temeli Atildi

Bingöl'ün Karliova ilçesinde geçen yil haziran ayinda meydana gelen 5,7 büyüklügündeki depremden etkilenen Erzurum'un Çat ilçesinde depremzedeler için insa edilecek 575 konut ve 443 ahirin temeli atildi.

Merkezi üssü Karliova olan deprem sonrasi Erzurum'da en çok etkilenen yerlesim yeri olan Çat'ta olayin yasandigi ilk günden itibaren vatandaslarin yaralarinin sarilmasi için çalismalar devam ediyor.

Yürütülen tespit çalismalari sonucunda deprem magduru ailelere teslim edilmek üzere 575 konut ve 443 ahirin ilk temelinin atilmasi için tören düzenlendi.

Erzurum Valisi Okay Memis, törende yaptigi konusmada, konutlarin geri dönüsüm özellikleriyle "dogayla dost" olarak da bilinen çelik konstrüksiyondan yapildigini söyledi.

Konutlarin kis mevsimine girilmeden vatandaslara teslim edilecegini bildiren Memis, sunlari kaydetti:

"Bu konutlar çok kisa zamanda yapilacak. Kis sartlarina uygun olan konutlar, alt yapisiyla vatandaslarimizin tüm ihtiyaçlarina da cevap verecek. Burada eskisinden çok daha güzel ve daha yasanabilir bir yerlesim yeri yapacagiz. Ahirlar ile çelik konstrüksiyondan yapilacak konutlarimizin daha önceden de uygulamalarini gördük. Kafalarinda tereddüt olan bazi vatandaslarimiz, bizzat Erzurum AFAD Il Müdürü Selahattin Karsli ve Çat Belediye Baskani Melik Yasar ile Malatya'ya gidip önceden yapilan konutlari inceledi. Döndüklerinde konutlara hayran kaldiklarini dile getirdiler."

Memis, konutlarin yapim süreciyle ilgili Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ve diger ilgililere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan yapilacak konutlarin temeline ilk harç döküldü.

Kaynak: AA