Aydin Pozitif Vakalarda Yasanan Düsüs Devam Ediyor

Aydin, korona vakalarinda yasanan düsüsle birlikte, pozitif vaka sayisi en düsük iller arasinda 6. sirada yer aldi.

Aydin Pozitif Vakalarda Yasanan Düsüs Devam Ediyor
Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 49 binin üzerinde vatandasin hayatini kaybetmesine neden olan korona virüs, hayati olumsuz etkilemeye devam ederken, Aydin genelinde alinan tedbirler de etkisini göstermeye devam ediyor. Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi, illere göre haftalik korona virüs vaka sayilari tablosunda pozitif vakalarda gözle görülür bir düsüs yasanmaya devam ediyor. Geçtigimiz hafta düsüs yasanarak yüz binde 18,87 olan vaka sayisi bu hafta da düsüsünü devam ettirerek yüz binde 16,53 olarak gerçeklesti.

“Vaka sayilari azaliyor”

Aydin Valiligi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin ardindan sari kategoriye düsen Aydin, bu hafta da korona vakalari sayisinda da 6. siradaki yerini korudu. Haftalik vaka sayilarinin açiklanmaya baslandigi ilk günlerden bu yana Aydin genelinde siki tedbirler alinirken geçtigimiz hafta il genelinde yüzde 10’luk bir azalma orani ile düsüs yasayan Aydin’da bu hafta yüzde 12’lik bir azalma gerçeklesti.

“Tedbirler etkisini daha çok gösterecek”

Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tablo kapsaminda yapilan hesaplamalara göre 5-11 Haziran tarihleri arasinda Aydin’da günde ortalama 26 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 184’e ulasti. Geçtigimiz hafta ortalama 30 olan günlük vaka sayisi ise bu hafta 26’ya düstü.

Haftalik vakalar ile ilgili açiklama yapan Saglik Bakani Fahrettin Koca; “Illerimizde 100 bin nüfusa karsilik gelen bir haftalik toplam vaka sayisini gösteren insidans haritasinin güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayilarinin düsüs hizi azalsa da düsme egilimi devam ediyor. Asi ile bitecek” dedi.

“Vali Aksoy’dan tesekkür”

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy konu ile ilgili sosyal medya üzerinden yaptigi paylasiminda “Saglik Bakanligimizca açiklanan 5-11 Haziran tarihlerini kapsayan haftalik pozitif vaka oranlarinda Aydin 16,53 ile Türkiye’de en iyi 6. Il konumunu korumustur. Bu basarida emegi geçen bütün kisi ve kurumlara çok tesekkür ederim. Sirasi gelen herkesi asi olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA