Amcham Türkiye Baskanligina Tankut Turnaoglu Seçildi

AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu: 'Türkiye’nin en hizli büyüdügü ihraç pazarlari arasinda yer alan ABD, Türkiye’de 2. en büyük yatirimci ve Türkiye’nin 4. en büyük ticari ortagi' 'Ikili ticarette pandemiye ragmen kaydedilen artis ise G7 ülkeleri arasindaki tek örnek olma özelligi tasiyor'

Amerikan Sirketler Dernegi (AmCham Türkiye) 17. Olagan Seçimli Genel Kurul Toplantisi'nda, AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Baskanligi görevine Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Genel Müdürü Tankut Turnaoglu seçildi.

Dernekten yapilan açiklamaya göre, AmCham Türkiye 17. Olagan Seçimli Genel Kurul Toplantisi 18 Haziran 2021 günü Istanbul’da gerçeklestirildi. Toplantida yapilan seçim ile AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Baskanligi görevine Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Genel Müdürü Tankut Turnaoglu seçildi.

2019 yilinda dönemin AmCham Baskaninin bölgesel bir role atanmasi sebebiyle Baskan Vekilliginden Baskanliga atanan Tankut Turnaoglu, Ekim 2019’dan bu yana yürüttügü çalismalar neticesinde üyelerin destegi ile Yönetim Kurulu Baskanligi görevine seçildi.

- Ikili ticarette pandemi döneminde kaydedilen artis G7 arasindaki tek örnek

Açiklamada görüslerine yer verilen AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Tankut Turnaoglu, Türkiye ve ABD arasindaki ikili ekonomik ve ticari iliskilerde hayata geçirebilecek güçlü bir potansiyel oldugunu vurguladi.

Ticaret ve yatirimin iki ülke arasindaki stratejik iliskide kilit nitelikte önem tasidigina dikkati çeken Turnaoglu, "Is dünyasi olarak is birliklerimiz yoluyla küresel istikrara ve istihdama sagladigimiz katkinin, her iki ülke için ekonomik ve ticari alanlarda gelecekte büyük faydalar saglayacagina inaniyoruz. Türkiye’nin en hizli büyüdügü ihraç pazarlari arasinda yer alan ABD, Türkiye’de 2. en büyük yatirimci ve Türkiye’nin 4. en büyük ticari ortagi. Ikili ticarette pandemiye ragmen kaydedilen artis ise G7 ülkeleri arasindaki tek örnek olma özelligi tasiyor. Ikili ticaret ve yatirimlarin gelistirilmesinde köprü görevi gören AmCham Türkiye olarak, üyemiz Amerikan sirketleri ile birlikte yeni dönemde de ekonomik is birligini destekleyecek her türlü çalismaya odaklanmayi sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.

???????Farkli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayida ABD sirketinin Türkiye’yi bölgesel bir merkez olarak konumlandirdigini belirten Turnaoglu, "Biz de AmCham olarak Yönetim Kurulumuzun seçiminde bu sektörel çesitliligi ve ABD sirketlerinde üst düzey roller üstlenen kadin-erkek yöneticilerimizin dengeli sekilde temsil edilmesini gözettik. Yönetim kurulumuzda temsil edilen sektörler arasinda; hizli tüketim ürünleri, enerji, havacilik, ilaç ve tibbi cihaz, gida, tarim, teknoloji, lojistik, finans, endüstriyel üretim, kimya, turizm, e-ticaret, marka yönetimi/reklam, insan kaynaklari, hukuk, mali danismanlik ve arastirma yer aliyor. Danisma Kurulumuzda da eglence, sanayi ve ilaç sektörleri bulunuyor. Türkiye’yi global pazarlara tasiyan güç olma ana hedefimize uygun sekilde Türkiye-ABD arasindaki güçlü ekonomik-ticari baglari yansitan bir yönetim kurulu olusturduk." açiklamasinda bulundu.

ABD Istanbul Baskonsolosu Daria Darnell ise "Amerika Birlesik Devletleri ve Türkiye arasindaki temaslarin güçlü biçimde sürdürülmesi, her iki ülkede refah seviyesinin arttirilmasinda büyük önem tasiyor. Ikili ticareti etkileyen güçlüklerin bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Kaynak: AA