AHDÇF Baskanligina Haci Odabas Seçildi

Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu (AHDÇF) 3. Olagan Genel Kurul Toplantisi gerçeklestirildi. Iki listenin girdigi seçimde Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu baskanligina Haci Odabas seçildi.

AHDÇF Baskanligina Haci Odabas Seçildi


Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan genel kurulda, Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu faaliyetlerini anlatan Mevcut Baskan Ali Özgür, federasyonun kurulus amacini hatirlatarak, yapilan çalismalar ve burs verilen ögrenciler hakkinda bilgi verdi.

Daha sonra yapilan seçimde 82 üye oy kullandi. Oylardan 1’i geçersiz sayildi. Mevcut Baskan Ali Özgür 31 oy alirken Haci Odabas 52 oy ile Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonun yeni baskani oldu. Haci Odabas baskanliginda olusturulan Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu yönetimi Haci Odabas, Ali Üremis, Güngör Atak, Emine Özten, Memduh Günen, Mutlu Kiliç ve Servet Kurtoglu’ndan olustu.

Turgut Özal Is Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen Genel Kurul Toplantisi’na Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Baskani Av. Cemal Emir, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcilari Sedat Iliman, Ali Deniz, Ali Uykun ile siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katildi.



’Kurtulus Savasi’ni dernekler kazanmistir’

Genel Kurul Toplantisi’nda bir konusma yapan Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Baskani Av. Cemal Emir, “Avrupa’da 10’a yakin dernegimiz var. Yerel derneklerle ilgili bir kadersizligimiz var. Köy dernegi ve yöresel dernek deyince biraz burun büküyoruz. Büyük isimlerle kurulan derneklerde var. Ama sonuçta yapilan sey ayni. Ülkeye hizmet etmektir. Bu konuda kitap olusturmaya çalisiyorum. Kitabin basina da sunu yazdim. ‘Kurtulus savasini dernekler kazanmistir’ dedim. Anadolu Müdafa-i Hukuk Cemiyeti aslinda bir dernektir. Dogu Anadolu’da Sivas’ta, Trakya’da birçok yerde düsmanin isgal ettigi bir ülkede insanlar dernekler kurmuslar. Kendi ülkelerini, kendi sehirlerini düsmandan korumak için. Atatürk Kurtulus savasini baslattiginda çorabindan silahina kadar, yiyecegine kadar her seyi bu dernekler toplamis. Kurtulus savasini ayaga kaldiran dernekler olmustur. Atatürk devrimleri gündeme getirmis, uygulamaya baslamis ve tikanmis. Bakmis olmuyor halk evlerini kurmus. 5 bin tane halk odasi 500 halk evi dernegiyle devrimlerini ülkeye yaymistir” dedi.



Çorum’da 17, Ankara’da ise 80 küsur dernegin oldugunu hatirlatan Emir, "Konfederasyon bazinda düsündügümüzde Çorum adina kurulmus olan olan 200 dernegimiz var. Bize öncülük yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülügünde çalisacagiz. Bölünmeyi, parçalanmayi kesinlikle kabul edecek bir halde degil ülkemiz. 1945-50’lerden beri Türkiye’de sagci-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt çatismasi özellikle yasatilmis. Hatta elimize silah tutusturulmus. Birbirimize silah siktirilmis. Bunlar tarihi belgelerle açiklaniyor. Ayni silahla hem sagci hem solcu vurulmus. Dolayisiyla bu oyunlara gelmemek için bu derneklerimizi ayakta tutup, en küçük dernegimizden baslayarak en büyügüne kadar tek vücut olup beraber çalismak zorundayiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA